Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Nieuw onderzoek: functionaliteit services bepalen keus voor cloudprovider

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 11 januari 2017 08:00 uur

De Slag om de Cloud: mooie titel voor een rapport over de drie hyperscale cloudproviders. Veel analisten gaan er toch vanuit dat de echte slag om bedrijven in de cloud te krijgen, geleverd gaat worden tussen AWS, Azure en Google. Clutch onderzocht dat op de Amerikaanse markt onder zo’n 250 bedrijven. Dat is niet voldoende om echt harde conclusies te kunnen trekken, maar het volstaat om een trend te kunnen zien. Beter: om een trend te bevestigen.

Bij Azure en AWS bestaat respectievelijk 37 en 36 procent van de klantenbase uit grote bedrijven, enterprises. Google is daarentegen veel populairder in het MKB-segment: ruim 41 procent van de klanten in Google Cloud hoort in die categorie thuis. Opvallender is het aantal non-profit en overheidsorganisaties die voor public cloud kiezen: veruit de meesten kiezen dan voor Azure. Google doet in die markt nauwelijks mee.

Daarnaast heeft Clutch onderzocht of het type cloudservices nog bepalend is in de keus voor een van de drie. Ook daarin wordt een trend bevestigd. Bedrijven die strikt IaaS willen, kiezen vooral voor AWS. Azure is vooral populair vanwege het brede portfolio aan cloud services in PaaS en SaaS. Google doet het vooral goed in toepassingen voor analyses. Dat laatste kon wel eens de grote troef worden voor Google: dit is de enige hyperscale-provider die niet in dezelfde functionele vijver vist als AWS en Azure. Cloudorchestration zie je dan ook vooral tussen AWS en Google of tussen Azure en Google, waarbij de services van Google ‘top of stack’ worden gezet op de platformen van Amazon en Microsoft. Dat geldt vooral voor AWS en Google. Bij 41 procent van de respondenten fungeert AWS als primaire platform, met aanvullende diensten uit GCP.

Conclusie van Clutch is dat functionaliteiten van een specifieke cloudprovider belangrijker zijn dan de schaal van een provider. Wat betreft dat laatste heeft AWS lichtjaren voorsprong en is het groter dan Azure, GCP en zelfs Softlayer bij elkaar.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 27 januari 2017
apkdld: Enjoy most recent number one popular android apps game on your phone and tablet, also be aware that ...

Heartbleed – of de noodzaak om als provider altijd te patchen
showbox alternative: Is showbox not working? Don’t be anxious we have included a list of best Showbox alternative for y...

Naar de cloud of naar de haaien?
http://www.coins4games.us/: När jag för en gångs skull sitter uppe och läser precis när ämnet kommer... så ...