Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

AWS nam in 2016 stilletjes specialist in voorkomen datalekken over

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 17 januari 2017 08:00 uur

Toch raar. Je zou verwachten dat een bedrijf wel enige ruchtbaarheid geeft aan een overname van een bedrijfje dat gespecialiseerd is in het opsporen en voorkomen van datalekken. Maar Amazon heeft het cybersecurity bedrijf Harvest.ai geruisloos ingelijfd, naar nu blijkt uit berichtgeving op GeekWire. De overname dateert al van begin 2016 en volgens analisten heeft AWS ruim 19 miljoen dollar betaald. Nog opmerkelijker: het nieuws is niet door AWS naar buiten gebracht, maar door een investeerder in Harvest.ai.

Saillant detail is dat Harvest.ai is opgericht door twee voormalige werknemers van de NSA, de National Security Agency van de VS. De dienst is gespecialiseerd in het verzamelen en analyseren van digitale informatie. Twee medewerkers van de NSA besloten in 2014 om hun kennis op een andere manier in te zetten en richtten 405Labs op. Dat bedrijfje is de voorloper van Harvest.ai. Deze onderneming heeft zich volledig toegelegd op het opsporen van datalekken in alle denkbare lagen en componenten van applicaties, opslagsystemen en netwerken. Harvest.ai heeft hiervoor complexe algoritmen ontwikkeld waarmee het data kan volgen door ongewone patronen in het dataverkeer te analyseren.

Zeker gezien de druk van overheden – in de VS en in Europa – om dataprivacy te waarborgen, is dergelijke technologie letterlijk goud waard. Dat blijkt ook wel, aangezien het bedrijf recentelijk nog een kleine 3 miljoen ophaalde in investeringsrondes. Amazon zelf heeft niet gereageerd op het nieuws over de stille overname. Sterker: de diensten van Harvest.ai zijn niet te vinden in het portfolio of de service catalogus van AWS, terwijl de twee bedrijven toch al sinds 2015 met elkaar samenwerken.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 27 januari 2017
apkdld: Enjoy most recent number one popular android apps game on your phone and tablet, also be aware that ...

Heartbleed – of de noodzaak om als provider altijd te patchen
showbox alternative: Is showbox not working? Don’t be anxious we have included a list of best Showbox alternative for y...

Naar de cloud of naar de haaien?
http://www.coins4games.us/: När jag för en gångs skull sitter uppe och läser precis när ämnet kommer... så ...