Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Oracle is met enorme inhaalrace bezig in cloud

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 20 januari 2017 08:00 uur

Je kunt veel van Larry Ellison zeggen, maar niet dat hij zich zomaar gewonnen geeft. Oracle zal de grootste worden in de cloud. Dus is het bedrijf, dat toch vooral bekend is vanwege de databasetechnologie, met een enorme inhaalrace begonnen. Geloof het of niet, maar Oracle is op dit moment het snelstgroeiende cloudplatform. Begin deze week maakte het verdere uitbreidingen bekend.

Rond de zomer van dit jaar moeten er nog eens drie regio’s online komen. Twee daarvan zullen specifiek voor de Europese markt worden gelanceerd. Naast een regio in Virginia, komen er twee cloudregio’s bij die gehost worden vanuit Londen en vanuit Turkije. Het totaal aantal regio’s komt daarmee op 29 en zo heeft Oracle binnen twee jaar haar capaciteit verdubbeld. Het Oracle Cloud Platform is met de drie nieuwe regio’s beschikbaar in 195 landen. In Nederland is Oracle Cloud met Bare Metal Services al een tijdje beschikbaar.

Maar wat heeft Oracle dan te bieden? Snelheid. Het hele platform is gebouwd op het zo snel mogelijk kunnen leveren van instances in een bare metal cloud. Dat was het grote plan van Ellison: enterprises willen vooral processorpower en dat levert Oracle. Alle fysieke machines in de Oracle cloud zijn uitgerust met 36 fysieke cores. Oracle levert dus pure rekenkracht op basis van dikke machines met SSD’s die miljoenen IOPS aankunnen. Daarmee hoopt Oracle de concurrentie met AWS aan te kunnen. Of dat gaat lukken, is twijfelachtig, maar zeker is dat Ellison wel goed heeft gezien dat dit een behoefte vult als het gaat om het hosten van zware workloads, zoals big data-clusters.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 27 januari 2017
apkdld: Enjoy most recent number one popular android apps game on your phone and tablet, also be aware that ...

Heartbleed – of de noodzaak om als provider altijd te patchen
showbox alternative: Is showbox not working? Don’t be anxious we have included a list of best Showbox alternative for y...

Naar de cloud of naar de haaien?
http://www.coins4games.us/: När jag för en gångs skull sitter uppe och läser precis när ämnet kommer... så ...