Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Oracle is met enorme inhaalrace bezig in cloud

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 20 januari 2017 08:00 uur

Je kunt veel van Larry Ellison zeggen, maar niet dat hij zich zomaar gewonnen geeft. Oracle zal de grootste worden in de cloud. Dus is het bedrijf, dat toch vooral bekend is vanwege de databasetechnologie, met een enorme inhaalrace begonnen. Geloof het of niet, maar Oracle is op dit moment het snelstgroeiende cloudplatform. Begin deze week maakte het verdere uitbreidingen bekend.

Rond de zomer van dit jaar moeten er nog eens drie regio’s online komen. Twee daarvan zullen specifiek voor de Europese markt worden gelanceerd. Naast een regio in Virginia, komen er twee cloudregio’s bij die gehost worden vanuit Londen en vanuit Turkije. Het totaal aantal regio’s komt daarmee op 29 en zo heeft Oracle binnen twee jaar haar capaciteit verdubbeld. Het Oracle Cloud Platform is met de drie nieuwe regio’s beschikbaar in 195 landen. In Nederland is Oracle Cloud met Bare Metal Services al een tijdje beschikbaar.

Maar wat heeft Oracle dan te bieden? Snelheid. Het hele platform is gebouwd op het zo snel mogelijk kunnen leveren van instances in een bare metal cloud. Dat was het grote plan van Ellison: enterprises willen vooral processorpower en dat levert Oracle. Alle fysieke machines in de Oracle cloud zijn uitgerust met 36 fysieke cores. Oracle levert dus pure rekenkracht op basis van dikke machines met SSD’s die miljoenen IOPS aankunnen. Daarmee hoopt Oracle de concurrentie met AWS aan te kunnen. Of dat gaat lukken, is twijfelachtig, maar zeker is dat Ellison wel goed heeft gezien dat dit een behoefte vult als het gaat om het hosten van zware workloads, zoals big data-clusters.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.