Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

DNS.BE haalt 163 phishing domeinen uit de lucht

 • Door
 • Randy ten Have
 • geplaatst op
 • 4 februari 2009 08:07 uur

DNS.BEDNS.BE, het Belgische domeinregister, heeft gisteren 163 domeinen ontoegankelijk gemaakt. Zij heeft dit gedaan, nadat er meldingen binnengekomen waren dat de domeinen voor phishing doeleinden gebruikt werden binnen een fast flux netwerk.

Hierop heeft DNS.BE een onderzoek ingesteld en een lijst van de betreffende domeinen beschikbaar gesteld aan de Federal Computer Crime Unit in Belgiƫ. Die heeft hierop gereageerd met de opdracht de domeinen niet meer beschikbaar te maken.

Door de goede samenwerking tussen de overheid en DNS.BE is er snel actie ondernomen en hebben de domeinen niet onnodig veel schade veroorzaakt. Het is nu hopen dat verder onderzoekt kan achterhalen wie er achter de phishing sites zat.

patrick, 4 februari 2009 10:11 am

Het is nog veel meer te hopen dat er geen onschuldige partijen tussen zaten die nu met de handen in het haar zouden kunnen zitten, domeinen aanpakken is nooit de juiste manier geweest om dit soort zaken aan te pakken dit moet bij de root aangepakt worden; ze registreren gewoon een hoop nieuwe domeinen en ze gaan weer verder, die paar euros per domein maakt ze alleen maar aan het lachen.

Randy ten Have, 4 februari 2009 4:54 pm

Het valt me wel altijd op, dat het bij 'goedkope' TLD's gebeurd. .info, .biz en nu .be. En ik altijd maar denken dat spam en phishing gouden handel was en er best een 'duur' domeinnaampje af kon. Blijkbaar heeft de recessie ook bij deze groep toegeslagen :)

Jan, 5 februari 2009 12:54 pm

Kan iemand mij uitleggen hoe de gehele .be-zone in gevaar had kunnen komen door deze 163 naampjes? (zoals de DNS.BE 'newsflash' beweert)

 • Pingback: Notice-and-takedown voor domeinen?! - webhostingtalk.nl

 • Laatste reacties

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.