Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Midden- en kleinbedrijf: Cloud hosting is duur

  • Door
  • Veenman
  • geplaatst op
  • 5 februari 2009 08:03 uur

Cloud HostingUit een onderzoek naar het gebruik van cloud hosting onder het midden- en kleinbedrijf in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk door Rackspace blijkt dat vooral kleine bedrijven cloud hosting nog niet gebruiken en ook niet van plan zijn om het te gaan gebruiken. In zowel de VS als het VK wordt het nog maar door 5 procent van de kleine bedrijven gebruiken, terwijl een derde van de kleine bedrijven het overweegt of er al plannen heeft om cloud hosting in te zetten. Bij de middelgrote bedrijven wordt het in de VS en in het VK respectievelijk door 14 en 11 procent van de bedrijven al gebruikt, en ongeveer de helft van de middelgrote bedrijven overweegt het of heeft zelfs concrete plannen om cloud hosting in te zetten.

Verder is het interessant om te zien dat men in het MKB cloud hosting nauwelijks inzet voor web- en applicatie hosting, maar als vervanging van centrale servers (global access), data opslag en backups en om te gebruiken als extra (burst) verwerkingscapaciteit. De belangrijkste reden om (nog) geen cloud hosting in te zetten is dat MKB bedrijven geen voordelen zien zich ten opzichte van hun huidige hosting oplossing en/of dat men het niet nodig heeft.

Daarnaast zijn de te verwachten (hoge) kosten ook een reden om geen gebruik van cloud hosting te maken. Het MKB denkt dus dat cloud hosting duur is.

Lees het hele onderzoek (vooral grafieken/cijferwerk) hier (PDF).

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.