Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

ICT~Office: Tekort van 10.000 hoogopgeleide ICT-professionals in 2010

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 15 mei 2007 11:27 uur

Branchevereniging ICT~Office luidt de noodklok over het aantal hoogopgeleide (HBO- & WO-niveau) ICT-professionals in 2010. Uit de ICT Marktmonitor 2007 zou blijken dat er in 2010 een tekort van maar liefst 10.000 hoogopgeleide ICT-professionals zou zijn, in 2006 was er nog ‘maar’ een te kort van 3.000 hoogopgeleide ICT-professionals.

Hierdoor is maar liefst 43 procent van de vacatures ICT-vacatures in de ICT-branche slecht invulbaar, van de ICT-vacatures buiten de branche is gaat het om 34 procent. Het feit dat binnen de ICT-branche meer ICT-vacatures slecht invulbaar zijn, dan daarbuiten zou, naast het feit dat het er meer specialistische functies zijn, kunnen duiden op een imagoprobleem van de branche onder (toekomstige) werknemers. Wanneer dat zo is, zullen er door het imago van de branche te verbeteren, er meer ICT-professionals in de branche willen werken, waardoor het tekort voor de ICT-branche minder nijpend wordt.

ICT~Office waarschuwt ervoor dat omdat de ICT-branche zeer belangrijk voor innovatie is en Nederland daarom op innovatie gebied achterop kan raken door het gebrek aan hoogopgeleide ICT-professionals. Dat remt de economische groei.

Hoe zit het met de invulbaarheid van (ICT-)vacatures bij ISP’s? Hebben jullie ook veel moeite om een geschikte kandidaten te vinden voor openstaande vacatures of valt het wel mee?

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.