Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Tweede deel co.nl sunrise vandaag van start

  • Door
  • Randy ten Have
  • geplaatst op
  • 10 februari 2009 08:03 uur

EuroDNS lanceert co.nl subdomain registryOm 10.00 uur gaat het tweede deel van de sunrise-periode voor het .co.nl-domein van start. Tijdens het eerste deel, dat 18 november van start ging, konden alle .nl-domeinhouders het identieke .co.nl-domein registreren. Vanaf vandaag kunnen houders van een geregistreerd merk (die nog geen .nl-domein hadden) het .co.nl-domein registreren.

Deze tweede fase van de sunrise duurt 1 maand. Na 10 maart a.s. geldt voor merkhouders geen voorkeursrecht meer. Tijdens deze tweede fase, zal de tussenpersoon controleren of een merk daadwerkelijk geldig is. Een week na de afloop van deze sunrise fase, 17 maart .a.s. is registratie voor het .co.nl-domein voor iedereen mogelijk tijdens de Landrush periode.

“Het is dus de ultieme kans om generieke namen vast te leggen voordat anderen dat doen”, zo valt te tezen op de website van .co.nl. Of er echter nog generieke domeinen vrij die ook nog bruikbaar zijn is nog maar de vraag, omdat EuroDNS, de beheerder van het .co.nl-domein bijna 1000 namen als premium bestempeld heeft. Deze domeinen zullen later via een veiling verkocht worden. Ook de set-up fee van € 90,- per domein (Via EuroDNS, mogelijk gelden bij andere tussenpersonen andere prijzen, RtH) zal massale registraties waarschijnlijk voorkomen.

Andries Louw Wolthuizen, 10 februari 2009 11:05 am

Tja, subdomeinen verkopen als zijnde "second-level" domein. Hoe veel mensen zouden daar in trappen?

Wido, 10 februari 2009 11:32 am

Ik hoop niet al te veel :)

Sjoerd van Groning, 10 februari 2009 11:56 am

Klinkt als een beetje een boevenactie waar misschien buitenlandse bedrijven eenvoudig intrappen.

Het is natuurlijk niet veel geld vanuit een marketingbudget, maar ik kan me ook voorstellen dat bedrijven helemaal gek worden om in elk domein en subdomein hun naam te moeten registreren.

co.nl vind ik persoonlijk een beetje een boevendomein.

Randy ten Have, 10 februari 2009 4:03 pm

He Sjoerd (buurman @ Enschede?),

denk jij soms aan coWBOY.nl :)

Marketingtechnisch is het helemaal geweldig van EuroDNS, gewoon goed en slim bedacht. Ikzelf zie er niets in en ga mijn domein niet registreren, zoals ik ook net voor .eu gedaan heb. Nederland is mijn markt, Europa niet. Bij deze is het iets lastiger, maar ik wacht nog even heel passief af. Mocht het aanslaan en het domein tzt nog vrij zijn, kan ik altijd nog kijken.

Inmiddels ook een update van Sander @ EuroDNS / co.nl gehad. Ik denk dat ik hier na de landrush nog eens aandacht aan ga besteden met de ontwikkelingen dan alsmede de gereserveerde premiumdomeinen.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.