Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Twilight Inc sluit webhoster van `Stop Kindersex` af na DDoS-aanvallen

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 11 februari 2009 08:08 uur

TwiLight INCOver het feit dat er een nieuwe website online is gegaan waarop de gegevens van veroordeelde pedofielen zijn gepubliceerd  is de afgelopen dagen het nodige te doen geweest en enorm veel geschreven. Uiteraard heb ik zelf ook een kijkje proberen te nemen op de website van `Stop Kindersex`. Direct vanaf de start was de bewuste website niet bereikbaar. Later verscheen er een enkele pagina op de website met de melding dat deze door alle publiciteit overbelast was geraakt. Op een andere, in Amerika gehoste website staan de namen, adressen en foto’s van de veroordelen pedofielen. Deze website was wel gewoon bereikbaar.

Nu is ook bekend geworden dat de website `Stop Kindersex` bestookt werd met DDoS-aanvallen, die zodanig groot waren dat niet alleen de website van `Stop KinderSex` en de servers van hun webhoster onbereikbaar werden. Ook andere klanten van colocatie provider Twilight Inc hadden last van de DDoS-aanvallen, zo meldt het bedrijf in een persbericht op haar website. Het is onduidelijk wie de webhoster in kwestie is, omdat Twilight Inc naar eigen zeggen colocatieruimte verhuurde aan een derde partij. Deze partij heeft op haar beurt dedicated servers verhuurd aan de webhoster. De webhoster verhuurde weer een reseller account aan de uiteindelijk webhoster. Twilight Inc stelt enkel een passief doorgeefluik te zijn geweest.

Uiteindelijk heeft Twilight Inc besloten om de overeenkomst met haar colocatie klant te beëindigen en de IP-adressen (81.171.77.180 tm 185) van de klant af te sluiten. Twilight Inc meent dat het afsluiten van de klant de enige oplossing was, om de problemen die ook in de rest van het netwerk ontstonden door de DDoS-aanvallen het hoofd te bieden:

TwiLight INC staat voor net-neutraliteit en sluit normaal nooit de deuren voor clienten tenzij wij daar specifiek opdracht voor hebben gehad van de juiste instanties. Mensen moeten kunnen hosten wat zij willen zolang dit niet kruist met de wet. TwiLight INC waarborgt echter de veiligheid en beste interresse van onze andere clienten dit heeft mede doen besluiten tot het afsluiten van onze client.

john, 11 februari 2009 11:19 am

hoe recent het is weet ik niet,maar hier gaat het verder..
en maar goed ook.

http://dutchpedophilesexposed.org/frontpage/

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.