Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Mogelijke oplossing tegen spam tot standaard verheven

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 23 mei 2007 11:05 uur

De IETF, verantwoordelijk voor de uitgifte van RFC’s, heeft een oplossing tegen spam tot RFC standaard verheven. In RFC4871 wordt de door Yahoo, Cisco, Sendmail en PGP Corporation gevonden oplossing voor spam genaamd Domainkeys Identified Mail (DKIM) beschreven.

De standaard houdt in dat een mailserver wordt uitgerust met Public Key Infrastructure (PKI), waarbij er een digitale handtekening in de header van elk e-mail bericht wordt meegestuurd die te controleren is door de ontvangende verzender, die daarmee zeker weet dat de e-mail daadwerkelijk van de bewuste domeinnaam afkomstig is. De techniek heeft daarom pas effect wanneer zowel de verzender als de ontvanger van de e-mail, de oplossing gebruiken.

Op dit moment heeft al een grote groep bedrijven zich achter de oplossing geschaard waaronder: AOL, Belgacom, Cisco, EarthLink EBay / PayPal, IBM, Verisign, Yahoo!. De hele lijst met bedrijven en partijen die zich achter DKIM heeft geschaard zijn hier te vinden. Samen met het feit dat DKIM tot RFC standaard is verheven, heeft het een goede kans van slagen om dé oplossing te worden tegen de huidige spam problematiek.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.