Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Intergenia AG betreedt Nederlandse markt met SERVER4YOU

 • Door
 • Arnout Veenman
 • geplaatst op
 • 24 mei 2007 07:35 uur

De Duitse ISP Intergenia AG heeft de Nederlandse markt (officieel) betreden met haar merk SERVER4YOU, zo maakte het bedrijf vandaag bekend in een persbericht. Officieus in Integenia al langer actief in Nederland, zo blijkt uit een blogposting op de “Web Host Industry Review” van 1 februari dit jaar. De Nederlandse tak staat onder leiding van Bertil Brendeke, die tot juni 2006 commercieel directeur van IS was.

Bertil Brendeke over het betreden van de Nederlandse markt door Integenia AG:

Nederland is klaar voor de volgende stap als het gaat om hosting. Gebruikers willen meer controle en sneller nieuwe mogelijkheden kunnen toepassen. Virtuele- en dedicated servers bieden dit en zijn daarmee de toekomst. SERVER4YOU is onderdeel van een van de grootste hosting bedrijven ter wereld en kan door dit volume en deze expertise een hoge kwaliteit tegen de allerscherpste prijzen bieden.

Hiermee is Intergenia AG de tweede grote Duitse ISP die de Nederlandse markt betreed. Al eerder waagde Strato AG de zelfde stap en die pakken nu flink uit met reclame en promotie. Daarmee zijn nu 2 van de 3 grootste Duitse ISP’s (officieel) op de Nederlandse markt actief. Enkel 1 und 1 ontbreekt nog. Zien jullie de opkomst van Duitse en andere (grote) buitenlandse ISP’s op de Nederlandse markt als een bedreiging of juist niet?

Nijman, 24 mei 2007 8:25 am

Het is wat Brendeke zegt. Doordat de Duitse bedrijven vaak veel groter zijn kunnen ze hun inkoopvoordeel gebruiken om de prijzen laag te houden. Het is wel jammer dat ze zo geldt uit Nederland wegsnoepen.
Tijd voor een voetbalfinale tussen Nederland en Duitsland dan kunnen ze de boel wel sluiten ;-)

Marijn, 24 mei 2007 8:44 am

Ik denk dat de kleine budgethosters op hun tellen moeten passen. Die grote bedrijven kunnen een betere dienst leveren voor een lagere prijs. Dit is (in mijn ogen) altijd de grootste bedreiging voor de NL hosting markt geweest: een grote speler die zijn techniek en procedures op orde heeft en daarnaast het kapitaal om te marketen.

Succes allemaal!

Gijs, 24 mei 2007 3:23 pm

Kunnen die Duitsers niet allemaal oprotten hier, want ik word nu elke dag doodgegooit met strato banners

Edit: Op verzoek aangepast. Bedrijfslink verwijderd, uitspraak was op persoonlijke titel

Marco, 24 mei 2007 3:30 pm

Gijs,

Volgens mij kan jij wat beter op je woorden letten endit soort taalgebruik voor jezelf houden.

Wat een niveau heb jij zeg!!

Marijn, 24 mei 2007 5:09 pm

Ik snap echt niet dat iemand zo reageert, en nog wel met bedrijfsnaam erbij (email adres, -edit: bedrijfsnaam verwijderd-). Schandalig. Is het angst voor concurrentie? Gijs, kan je inzicht verschaffen in de redenen van deze reactie?

Gijs, 24 mei 2007 5:40 pm

@Marijn / Marco

Uitspraken zijn op persoonljike titel, de bedrijfsURL stond vermeld in 'default post' settings.

Arnout Veenman, 24 mei 2007 5:53 pm

De uitspraak was duidelijk not done. Verder heb ik de bedrijfsnaam verwijderd, gezien deze hier los van staat. Ik denk dat Gijs zijn lesje heeft geleerd.

Gijs, 24 mei 2007 5:53 pm

@Arnout.

Klopt inderdaad. Excuses!

Sebas, 24 mei 2007 10:38 pm

Iedereen heeft recht op een eigen mening, hoe kort die soms ook mag zijn.

Mark, 25 mei 2007 8:43 pm

Zie het liever als kans en ga ook de duitse markt op. Daarbij kan een aanval op een gevestigde partij soms de beste optie zijn (niet altijd).

Alexander, 26 mei 2007 5:09 pm

@Mark: Dat wordt een LOI Duits doen, want duits kunnen lezen/schrijven en correct duits schrijven is nog al een verschil :P

Arjan Bijnen, 28 mei 2007 10:27 am

@Alexander: Of je neemt daar iemand voor in de hand toch? Tenslotte is Nederlands voor een Duitser ook niet een van de makkelijkse opgaves.

Alexander, 28 mei 2007 10:41 am

Zo had ik het nog niet eens bekeken ;)

Mark, 28 mei 2007 5:34 pm

Er zijn genoeg Duitsers die redelijk Nederlands spreken/schrijven en deze kun je eventueel in huren. Binnenkort begin ik met de voorbereidingen voor de aanval op de Duitse markt.

Drew, 28 mei 2007 11:36 pm

De duitsers vallen binnen!

Arjan Bijnen, 29 mei 2007 12:54 pm

Dit moet tot een soort van Virituele ISP WOIII gaan leiden?? :-p

 • Pingback: SERVER4YOU: Nee, jullie zijn niet de eerste » ISPx.nl

 • George Westenbrink, 24 november 2011 9:15 pm

  Indien het gaat om hoe Intergenia Ag echt werkt denk ik dat je het zelf moet ondervinden. Ik als kleine webhosting service bedrijf heb schlechte ervaring ermee, support is schlecht te nomeen en wordt door andere bedrijven wwer uitgevoerd jammer genoeg. Dan als je een vps of dds draait bij hun en er is een problem met de servers dan wordt het pas zakelijk en zul je zoals ik voor een simple backup draaien rekeningen in de honderden euro's verwachten hoewel de foutn dan niet bij ons ligt. Ik ben er nu bijna een jaar en dit is een slecht jaar, wat ik in 15 jaar webhosting gehad heb. Gelukkig heb ik maar een klein aantal klanten er onder gebracht, omdat de problemen direct na afsluiten vna het contract begonnen. Maar ben wel op zoek naar een betrouwbaar partner op dit gebied.

  Indien zij zzelf hierop willen reageren stuur maar een email, heb ik vna de support nog nooit gehad.

  Laatste reacties

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.