Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Blussysteem in het Eweka datacentrum gaat spontaan af

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 25 mei 2007 09:59 uur

Gisteren is het blussysteem in het Eweka datacentrum spontaan afgegaan, waardoor één van de ruimtes in het Eweka datacentrum met zuurstof verdrijvend argonite gas werd gevuld.

Paul Beers van Eweka liet mij weten dat enkel een ruimte in het datacentrum met eigen apparatuur getroffen is, waaronder het usenetplatform. Daarvan zijn enkele hardeschijven gesneuveld door de argonite of de druk dat het gas in de ruimte veroorzaakte. Het is nog niet duidelijk of deze permanent defect zijn geraakt of tijdelijk door de omstandigheden, dat zal na onderzoek door de fabrikant duidelijk worden.

Verder is het nog niet helemaal duidelijk waardoor het blussysteem min of meer spontaan af is gegaan. Het beste vermoeden is dat er stof in het rookdetectoren is gekomen, dat hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt is door de aannemer die bezig is met het bouwen van onze nieuwe serverruimte in het gebouw naast het pand van Eweka.  Nader onderzoek zal uitsluitsel moeten geven of dat de daadwerkelijke oorzaak is.

Grappige detail is dat naar aanleiding van het nieuws over het afgaan van het blussysteem, wat mede dankzij een e-mail van Eweka naar usenet klanten, als een lopend vuurtje verspreidde, Eweka door minimaal drie verschillende partijen gebeld is, die een blussysteem in de aanbieding hadden.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.