Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Netcraft: 100 miljoen Apache websites

  • Door
  • Veenman
  • geplaatst op
  • 25 februari 2009 08:05 uur

NetcraftChina begint telkens belangrijker te worden in de wereld. Ook op internet is dat het geval. In de Netcraft Web Server Survey Februari 2009 wordt de ranglijst ineens aangevuld met een nieuwe webserver QZHTTP. In januari waren er nog maar drie websites die draaiden op deze Chinese webserver. In amper één maand tijd is dat aantal toegenomen tot meer dan 20 miljoen. Dat komt neer op 9,28% van het totaal van 215.675.903 websites die Netcraft is tegengekomen.

Wanneer er gekeken wordt naar het aantal “actieve websites” valt het marktaandeel van QZHTTP toch tegen. Totaal zijn er 63,723 actieve websites die gebruik maken van de webserver, wat neerkomt op 0,09% van de totaal 70.257.140 actieve websites. De QZHTTP webserver wordt gebruikt door de Chinese website QQ.com.

QQ is de meest gebruikte instant messaging client in China. Deze maand is QQ ook begonnen met het uitrollen van de Qzone blog dienst. Hierdoor is het bedrijf in één klap de grootste blog website provider in de Netcraft Web Server Survey geworden. De Qzone blogging dienst is groter dan Windows Live Spaces, Blogger en MySpace.

Daarnaast is er deze maand een nieuwe mijlpaal bereikt. Er zijn deze maand 7,8 miljoen websites bijgekomen die draaien op de Apache webserver, waarmee het totaal aantal websites dat Apache gebruikt op bijna 105 miljoen uitkomt. Apache is daarmee de eerste webserver ooit die de 100 miljoen websites overstijgt. Het aantal websites dat op Microsoft-IIS draait is deze maand met 1,9 miljoen websites toegenomen. Deze toename is vooral toe te schrijven aan Microsofts eigen diensten zoals Windows Live Spaces.

February 2009 Web Server Survey

Lennie, 25 februari 2009 9:09 pm

Gefeliciteerd ! :-)

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.