Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Kick-off ENUM Innovatieplatform Nederland – 18 juni

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 31 mei 2007 14:55 uur

Op maandag 18 juni gaat de kick-off plaats vinden van het ENUM InnovatiePlatform Nederland waarmee het startschot wordt gegeven voor de daadwerkelijke uitrol van Public User ENUM in Nederland. De kick-off volgt op de recente her-delegatie van de Public User ENUM zone door het Ministerie van Economische Zaken naar Stichting ENUM Nederland (ENUM NL). ENUM NL is een spin-off van SIDN is en heeft vooralsnog het zelfde bestuur als SIDN.

Het ENUM Innovatieplatform Nederland wordt gefaciliteerd door ECP.NL (Platform voor eNederland), ISOC (Internet Society Nederland) en ENUM NL, en moet belanghebbenden en geïnteresseerden (o.a. Registrars, Telecom en Internet hardware, Software en Dienstverlening, Internet en Application Service Providers, Onderzoeksinstellingen, Eindgebruikers, Overheid en Toezichthouders) de mogelijkheid geven om invloed uit te oefenen op de totstandkoming van een goede basis (zowel beleidsmatig als technisch) voor Public User ENUM in Nederland.

Voor wie niet weet wat ENUM is, simpel gezegd is ENUM een soort van telefoonnummer, waar je verschillende diensten achter kunt hangen. Zo is het met ENUM mogelijk, dat je één telefoonnummer gebruikt om telefoongesprekken, faxen, e-mails, instant messages te ontvangen en zelfs je website op dat éne nummer bereikbaar is. De ontvanger (eigenaar van het telefoonnummer) kan in principe vrij bepalen welke diensten er achter het telefoonnummer komen te hangen en hoe binnenkomende gesprekken/berichten worden afgeleverd met ENUM. Verdere uitleg is te vinden op de website van ENUM NL.

De kick-off bijeenkomst is van 16.00 tot 18.00 uur in het gebouw van het ministerie van Economische Zaken in Den Haag, deelname is kosteloos. Be there! Aanmelden kan hier.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.