Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

India doet buitenlandse VoIP-providers in de ban

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 2 maart 2009 08:01 uur

Vlag IndiaIn India hebben alle ISP’s van het Ministerie van Telecom het bevel gekregen om de toegang tot 39 buitenlandse VoIP-providers te blokkeren, meldt The Hindu Business Line. De lijst met VoIP-providers bevat ondermeer voiptalk, sipgate, voiplus en deltathree.

De reden voor de blokkade is dat in India enkel bedrijven met een vergunning telecommunicatie diensten mogen aanbieden. De buitenlandse VoIP-providers hebben geen vergunning en mogen daarom geen telecomdiensten aanbieden via Indiase netwerken, stelt het Ministerie van Telecom. Het ministerie is naar eigen zeggen in actie gekomen toen ontdekt werd dat grote (corporate) bedrijven gebruik maken van de buitenlandse VoIP-aanbieders. Dit zou de nationale veiligheid zeer ernstig in gevaar brengen en zorgt ook voor ernstige inkomstenverliezen voor de Indiase overheid.

patrick, 2 maart 2009 10:39 am

Sorry moest even lachen toen ik dit artikel las, ben benieuwd hoe snel die grote corporate bedrijven de toegang weer open hebben omdat ze anders wel eens india snel zouden verlaten. Dit ziet er meer uit als een politiek spel ipv een kosten of veiligheid aspect.

Freeaqingme, 2 maart 2009 1:19 pm

Zetten die corperate bedrijven toch eren server op ergens buiten India, welke ze als proxy gebruiken? Dit zijn nou niet echt de problemen om je als corperate bedrijf druk om te maken (miets je enige tijd hebt/krijgt om het 'even' in te stellen.

Patrick, 2 maart 2009 2:07 pm

Dat is wel erg simplistisch bedacht, voor grote bedrijven is dat geen oplossing want ze kunnen immers niet op de infrastructuur vertrouwen, ze zouden immers meteen geblocked kunnen worden als de overheid er achter zou komen; technisch is het misschien mogelijk als denk ik dat bij voip verkeer het belangrijk is om zo min mogelijk schakels te hebben.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.