Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

GOVCERT.NL: “Omvang internetcriminaliteit neemt toe”

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 12 juni 2007 10:13 uur

GOVCERT.NL viert haar vijfde verjaardag en wie jarig is tracteert, zo ook GOVCERT.NL met het “Trendrapport 2007 -Cybercrime in trends en cijfers”. Uit dit trendrapport blijkt dat zowel het gevaar als de omvang van internetcriminaliteit het afgelopen jaar sterk is gestegen.

Het voorwoord van het trendrapport is geschreven door staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Ank Bijleveld-Schouten die stelt zich al lang zorgen te maken over het fenomeen internetcriminaliteit of cybercrime en wijst daarbij op het coalitie akkoord waar in staat dat de bestrijding ervan hard ter hand zal worden genomen. Als belangrijkste punt ziet de staatssecretaris daar het creeren van bewustwording van burgers als bedrijven om dit tegen te gaan. Verder kunnen praktische adviezen, nationale en internationale contacten en effectieve beveiligingsinstrumenten een onderdeel van de oplossing uitmaken.

Het trendrapport op zichzelf is interessant, belangrijker is naar mijn idee de bijdrage van en de uitreiking van het trendrapport aan de staatssecretaris, waardoor de urgentie van het onderwerp opnieuw onder de aandacht van de politiek en het ambtelijk apparaat is gekomen!

Het volledige rapport is hier te downloaden.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.