Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

FBI identificeert en waarschuwt 1.000.000 botnet slachtoffers

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 14 juni 2007 12:09 uur

Tijdens Operation Bot Roast heeft de FBI 1.000.000 botnet slachtoffers geïdentificeerd wiens computers met een malware zijn geïdentificeerd en daarom zonder dat ze het weten deel uitmaken van een botnet. Samen met verschillende partners, waaronder ook de CERT Coordination Center van Carnegie Mellon University, probeert de FBI de slachtoffers te waarschuwen voor het feit dat hun computer besmet is.

James Finch, FBI Assistant Director for the Cyber Division legt uit:

De meerderheid van de slachtoffers is zich niet bewust dat hun computer is overgenomen en dat hun persoonlijke informatie wordt misbruikt. Een aanvaller krijgt de controle door een computer te infecteren met een virus of andere kwaadaardige code terwijl de computer normaal blijkt werken. Burgers kunnen zichzelf beschermen tegen botnets en vergelijkbare bedreigingen door goede computer beveiligings gewoonten te hebben om zo het risico te minimaliseren dat je computer wordt overgenomen.

Naast het identificeren van de 1.000.000 botnet slachtoffers, heeft de FBI ook een drietal botmasters gearresteerd voor computer fraude en misbruik:

  • James C. Brewer uit Arlington, Texas, wordt er van verdacht een botnet te beheren die een aantal ziekenhuizen in Chicago heeft geinfecteerd en heeft verder tienduizenden computers wereldwijd geïnfecteerd.
  • Jason Michael Downey uit Covington, Kentucky, wordt er van verdacht botnets gebruikt te hebben om DDOS aanvallen te starten.
  • Robert Alan Soloway uit Seattle, Washington, wordt er van verdacht een groot botnet te hebben gebruikt om miljoenen spam e-mails te hebben verstuurd. Meer informatie over zijn aanhouding is te vinden in dit artikel.

ISPam.nl Job board

Paul, 14 juni 2007 12:19 pm

Identificeren is nuttig, waarschuwen in 99.9% van de gevallen totaal nutteloos denk ik, dit zijn toch 'argeloze internetters' die zich van geen kwaad bewust zijn, en ook totaal niet weten hoe ze zich moeten beschermen tegen infecties, ik gok van het type 'hey een mailtje met een .exe attachement, openen openen openen!'.

Wel goed dat ze die personen opgepakt hebben :)

Sander Backus, 14 juni 2007 12:26 pm

Ik neem aan dat als de FBI contact opneemt met die mensen dat dit gebeurd is, dat ze er dan ook wel informatie bij geven hoe dit op te lossen. en ik weet niet hoe dat zit in de VS, maar maakt de FBI geen indruk op die mensen dat het een serieuze zaak is?

alrik, 14 juni 2007 1:45 pm

Denk niet dat ze een miljoen mensen gaan bellen.

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...

De jaarcijfers bekeken: AlfaNet
Ferdinand: Misschien de cijfers van dit jaar ook eens bespreken?