Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

100Gbps Internet2 backbone gereed

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 15 juni 2007 08:04 uur

De nieuwe 100Gbps Internet2 backbone, dat de Oost- tot de Westkust van Amerika bestrijkt is sinds enkele dagen gereed en is per direct in productie genomen en wordt nu door haar (academische) gebruikers benut om dataverkeer uit te wisselen.

Sinds het begin van de plannen om het netwerk te realiseren in het najaar van 2006, heeft Internet2 samengewerkt met Level 3 Communications, de Global Research Network Operations Center (GRNOC) van Indiana University en lokale netwerkeigenaren om in korte tijd een verbeterd optisch en packet netwerk platform te realiseren. In april 2007 waren de nodes in het Noordoosten en het Midwesten van Amerika gereed. Nu zijn ook de belangrijke nodes in het Noordelijke deel van Amerika waaronder die in Washington DC, Chicago, IL, Kansas City, MO, Salt Lake City, UT, en Seattle, WA gereed.

Het vernieuwde Internet2 netwerk moet de (academische) leden in staat stellen om veel eisende applicaties te gebruiken en experimenten uit te kunnen voeren, waarmee de leden kunnen blijven zoeken naar nieuwe technologische innovaties. Bijvoorbeeld medische onderzoekers die virtuele chirurgische technieken kunnen ontwikkelen en fine tunen; musici kunnen meerdere high definition videoconferenties houden, voor internationale muziek master classes; en onderzoekers kunnen het netwerk gebruiken om supercomputers met elkaar te verbinden en het netwerk gebruiken als test bed voor nieuwe netwerk architecturen.

Steve Cotter, Internet2 director of network services:

De aankondiging die we vandaag doen markeert een belangrijke mijlpaal in de realisatie van geavanceerde netwerk technologie voor de onderzoek en academische gemeenschap. Door samenwerking met Level 3, de GRNOC en regionale netwerkeigenaren, was het mogelijk om de realisatie van het netwerk en de overgang naar deze nieuwe backbone naadloos voor onze leden weten te realiseren.

Randy Brogle, senior director van de research and education segment for Level 3’s business market group:

We zijn zeer verheugd dat we onderdeel zijn van deze mijlpaal. Level 3 is er trots op dat het mee heeft kunnen werken aan het mogelijk maken van samenwerking en innovatie in de onderzoek en academische gemeenschap, en we kijken er naar uit om een verdere bijdrage te kunnen leveren aan Internet2 en de groei van het netwerk.

De Internet2 backbone op de kaart:

Internet2 100Gbps netwerk

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.