Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Anti-piraterij wet kost Franse ISP’s 40 miljoen euro per jaar

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 9 maart 2009 08:05 uur

eMule opgeslotenFranse ISP’s protesteren tegen het plan van de Franse president Sarkozy om abonnees na drie waarschuwingen in verband met illegaal filesharing af te sluiten. De reden is dat de kosten voor het plan te hoog zijn. De grootste Franse telco FT-Orange verwacht jaarlijks 13 miljoen euro kwijt te zijn om het plan uit te voeren stelt het bedrijf, meldt Variety.

De totale kosten voor de vier belangrijkste Franse ISP’s, FT-Orange, SFR, Free and Numerique, zijn geraamd op 40 miljoen euro per jaar. Op totaal zo’n 17 miljoen Franse breedband abonnees betekent dat 2,30 euro per abonnee per jaar! Ook zal er een Auteursrechten-Autoriteit worden ingesteld, die de klachten van rechthebbende behandeld. Deze krijgt voor 2009 een budget van 23,2 miljoen euro, betaald door de belastingbetaler.

Ondanks het protest van de ISP’s is het onwaarschijnlijk dat de wet het niet haalt. De Franse Senaat nam het wetsvoorstel in oktober vorig jaar al met een grote meerderheid aan. Aankomende woensdag stemt de Nationale Vergadering (de Franse Tweede Kamer) over het voorstel. Het lijkt onwaarschijnlijk dat deze het wetsvoorstel zullen afwijzen. Eenmaal aangenomen zal de wet aankomende zomer van kracht worden.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.