Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Rusland toch achter DDoS-aanvallen op Estland?

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 10 maart 2009 08:05 uur

Rusland kaartRusland is er veelvuldig van beschuldigd achter de DDoS-aanvallen op Estland begin 2007 te zitten. Dit werd tot nu toe echter bij hoog en laag ontkent door de Russische autoriteiten. Uiteindelijk werd er een student in Estland met een Russische achtergrond voor veroordeeld. Volgens journalist Nargiz Asadova van de Echo van Moskow heeft een belangrijke partijfunctionaris tijdens een paneldiscussie over cyberoorlog toegegeven achter de DDoS-aanvallen te zitten, meldt Radio Liberty.

Asadova die de paneldiscussie leidde, stelde aan Sergei Markov, Russisch parlementariër van de pro-Kremlin partij Verenigd Rusland, de vraag waarom Rusland continue van de DDoS-aanvallen op Estland beschuldigd wordt. Markov stelde dat de aanval door zijn assistent is uitgevoerd. De naam van de assistent wilde Markov echter niet noemen, omdat hij mogelijk anders problemen krijgt bij het aanvragen van visa.

Wel voegde Markov daar veelvuldig aan toe dat, zijn assistent zelf van mening was dat er iets moest gaan worden tegen de fasisten. Daarom blijkt het toch een reactie vanuit de burgermaatschappij te zijn, aldus Markov. Volgens Estse militaire functionarissen is de claim van Markov onmogelijk. Het was een zeer gecordineerde aanval, die niet het werk van een persoon kan zijn. Een enorm botnet kan echter prima door één persoon worden aangestuurd.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.