Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Standaard ontwikkeld voor 1-klik software installatie voor webhosters

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 18 juni 2007 09:03 uur

De Amerikaanse tak van 1 und 1 en Swsoft hebben samen een standaard ontwikkeld voor 1-klik software installatie voor webhosters. Veel webhosters bieden hun klanten nu al de mogelijkheid om software te installeren met een enkele klik, daarna is de software geïnstalleerd op de webspace en kan de klant deze gebruiken.

Het gebruik van de nieuwe standaard genaamd APS (Application Packaging Standard), kan opleveren voor webhoster, software ontwikkelaar als consument. De webhoster kan een groot aantal software pakketten aanbieden, van elke software ontwikkelaar die zich aan de standaard houdt, software ontwikkelaars kunnen eenvoudig hun software aanbieden, gezien ze met de ontwikkeling van één (APS) pakket, ze hun software via alle webhosters die APS ondersteunen kunnen aanbieden en voor consumenten is het voordeel dat de keuze/beschikbaarheid van 1-klik software enorm groot zal zijn.

Voor de APS standaard is een speciale website ingericht, waar ondermeer de APS specificaties en APS gecertificeerde hostingproviders en applicaties op staan. Helaas ontbreken de kosten voor het laten certificeren van hostingproviders en applicaties, voor de acceptatie van de standaard is dat natuurlijk wel een belangrijk gegeven.

Op dit moment is enkel nog de Amerikaanse tak van 1 und 1 gecertificeerd en een twintigtal open source applicaties. De Duitse tak van 1 und 1 zegt nog dit jaar de APS standaard ook te zullen gaan ondersteunen. Ook mag worden verwacht dat SWsoft APS packaging zal opnemen in haar controle panelen zoals Plesk en Confixx (Duitse markt), dat door heel veel hostingproviders wordt gebruikt.

Wat vinden jullie van het idee om een standaard voor 1-klik software installatie voor webhosters te komen en wat vinden jullie überhaupt van installatie van software op webhosting voor consumenten?

Dirk-Jan, 18 juni 2007 9:17 am

Redelijk achterhaald als je ziet wat er allemaal al op de markt is, marketingtechnisch natuurlijk wel slim van swsoft

Mike Noordermeer, 18 juni 2007 9:49 am

Beetje apart dat ze het zo gooien op SaaS. Vind een app als phpBB ofzo niet echt bij het SaaS concept passen.

Stewie, 18 juni 2007 10:08 am

Een heel goed idee. Gezien de relatie tussen SWsoft en intergenia kan je er ook wel vanuit gaan dat zodirect naast 1und1 ook de rest van de top3 dedicated hosters in Duitsland dit ondersteunt.

Met deze "standaard" zijn we dadelijk ook hopelijk verlost van de traag geupdate application vault in Plesk en de verschillen tussen de app vault en vergelijkbare functionaliteit van de concurrentie.

Gerwin, 18 juni 2007 11:29 am

Wij zijn huiverig voor dit soort dingen om 1 ding. Als je dit gaat aanbieden dan ben je dus ook verantwoordelijk, misschien wel niet officieel maar als er problemen zijn heb je de klanten op je dak. En hoe zit het met updates van bepaalde software? Als je wijzigingen maakt dan werken de updates al niet meer denk ik?

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.