Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

DNS.BE geeft 9.000 computers weg

  • Door
  • Randy ten Have
  • geplaatst op
  • 17 maart 2009 08:01 uur

DNS.BEComputers zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving. Toch zijn er nog steeds mensen zonder computer waardoor er een digitale kloof ontstaat. DNS .BE gaat daarom een samenwerking aan met PC Solidarity. Alles samen stellen ze ruim 9000 hoogwaardige computers beschikbaar voor Belgische verenigingen.

Deze samenwerking is een van de grootste initiatieven die tot nu toe genomen is. Er zijn nog steeds ca. 2 miljoen mensen in België die nog nooit een PC gebruikt hebben. Een nog groter aantal van 2,6 miljoen heeft nog nooit op het Internet gesurft. Deze groep bestaat met name uit werklozen en 55-plussers. Vooral laagopgeleiden behoren tot deze groep.

Piet Spiessens, voorzitter van de raad van bestuur van DNS BE: “In onze informatiemaatschappij is kennis meer dan ooit macht. Organisaties die niet kunnen beschikken over de nodige technologische hulpmiddelen, kunnen niet alle activiteiten ontplooien die ze zouden willen. Met dit project willen we deze verenigingen de kans geven hun informaticamateriaal gevoelig uit te breiden, zodat ook hun leden de digitale snelweg kunnen verkennen.”

Over een periode van drie jaar zullen 9000 computers ter beschikking gesteld worden van educatieve projecten en sociale organisaties. Zodoende zullen de komende drie jaar ruim een kwart miljoen nieuwe gebruikers hun weg leren vinden op de digitale snelweg. Het gaat om hoogwaardig, gebruikt IT-materiaal met energievriendelijke TFT schermen, dat ook voorzien is van de nodige software. Microsoft acht dit project zo belangrijk dat ze alle software op deze PC’s kosteloos ter beschikking zal stellen.

ISPam.nl Job board

Wido, 17 maart 2009 9:36 am

Gaan we hier nu ook zien dat de o zo harde SIDN bashers nu ook tegen DNS.BE gaan zeggen: "Schoenmaker, blijf bij je leest?"


Ik vind het verder een prima initiatief van DNS.BE en het is helemaal slim van MS. Want de software die ze geven is "gratis" en zo hebben ze direct weer een vendor-lockin op 9.000 PC's.

Jeroen, 17 maart 2009 11:02 am

@Wido
Misschien is het verschil dat DNS.be hun zaakjes wel op orde heeft, en dus het "overgebleven" geld verantwoord kan besteden aan dit soort projecten.

De SIDN heeft zijn zaakjes niet orde, en moet dus inderdaad "bij zijn leest" blijven voordat het zich met dingen gaat bemoeien waar ze niets mee te maken hebben.

Tududud, 17 maart 2009 12:23 pm

Wido, hoezo, dit is een project wat ergens op slaat, aangezien ik gok dat je de vergelijking maakt met het volleybal team of korfbalteam whatever wat SIDN sponsort?

Tevens wat Jeroen zegt.

Wido, 17 maart 2009 12:29 pm

Nee, ik doel met SIDN eigenlijk meer op alles wat de laatste tijd leeft. Als SIDN iets doet (zoals bijv Lycos verhaal) is het altijd direct: "Is niet iets wat SIDN moet doen!"

Een .nl campagne, het zelfde verhaal.

Tududud, 17 maart 2009 12:37 pm

Ah,

Nou daar ben ik het om eerlijk te zijn ook mee eens. Het Lycos verhaal had de SIDN ook totaal geen partij in en dat heeft de rechter bewezen.

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 5 oktober 2016
http://www./: Nicht meine PreisklasseEs gibt so viele tolle Weine im zweistelligen bereich das ich auf alles darÃ...

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 14 september 2016
calculo de creditos de consumo: Hervorragend – lange nicht’s mehr von Euch gelesen. Dafür habt Ihr Euch ja diesmal gr...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...