Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

DNS.BE geeft 9.000 computers weg

  • Door
  • Randy ten Have
  • geplaatst op
  • 17 maart 2009 08:01 uur

DNS.BEComputers zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving. Toch zijn er nog steeds mensen zonder computer waardoor er een digitale kloof ontstaat. DNS .BE gaat daarom een samenwerking aan met PC Solidarity. Alles samen stellen ze ruim 9000 hoogwaardige computers beschikbaar voor Belgische verenigingen.

Deze samenwerking is een van de grootste initiatieven die tot nu toe genomen is. Er zijn nog steeds ca. 2 miljoen mensen in Belgiƫ die nog nooit een PC gebruikt hebben. Een nog groter aantal van 2,6 miljoen heeft nog nooit op het Internet gesurft. Deze groep bestaat met name uit werklozen en 55-plussers. Vooral laagopgeleiden behoren tot deze groep.

Piet Spiessens, voorzitter van de raad van bestuur van DNS BE: “In onze informatiemaatschappij is kennis meer dan ooit macht. Organisaties die niet kunnen beschikken over de nodige technologische hulpmiddelen, kunnen niet alle activiteiten ontplooien die ze zouden willen. Met dit project willen we deze verenigingen de kans geven hun informaticamateriaal gevoelig uit te breiden, zodat ook hun leden de digitale snelweg kunnen verkennen.”

Over een periode van drie jaar zullen 9000 computers ter beschikking gesteld worden van educatieve projecten en sociale organisaties. Zodoende zullen de komende drie jaar ruim een kwart miljoen nieuwe gebruikers hun weg leren vinden op de digitale snelweg. Het gaat om hoogwaardig, gebruikt IT-materiaal met energievriendelijke TFT schermen, dat ook voorzien is van de nodige software. Microsoft acht dit project zo belangrijk dat ze alle software op deze PC’s kosteloos ter beschikking zal stellen.

Wido, 17 maart 2009 9:36 am

Gaan we hier nu ook zien dat de o zo harde SIDN bashers nu ook tegen DNS.BE gaan zeggen: "Schoenmaker, blijf bij je leest?"


Ik vind het verder een prima initiatief van DNS.BE en het is helemaal slim van MS. Want de software die ze geven is "gratis" en zo hebben ze direct weer een vendor-lockin op 9.000 PC's.

Jeroen, 17 maart 2009 11:02 am

@Wido
Misschien is het verschil dat DNS.be hun zaakjes wel op orde heeft, en dus het "overgebleven" geld verantwoord kan besteden aan dit soort projecten.

De SIDN heeft zijn zaakjes niet orde, en moet dus inderdaad "bij zijn leest" blijven voordat het zich met dingen gaat bemoeien waar ze niets mee te maken hebben.

Tududud, 17 maart 2009 12:23 pm

Wido, hoezo, dit is een project wat ergens op slaat, aangezien ik gok dat je de vergelijking maakt met het volleybal team of korfbalteam whatever wat SIDN sponsort?

Tevens wat Jeroen zegt.

Wido, 17 maart 2009 12:29 pm

Nee, ik doel met SIDN eigenlijk meer op alles wat de laatste tijd leeft. Als SIDN iets doet (zoals bijv Lycos verhaal) is het altijd direct: "Is niet iets wat SIDN moet doen!"

Een .nl campagne, het zelfde verhaal.

Tududud, 17 maart 2009 12:37 pm

Ah,

Nou daar ben ik het om eerlijk te zijn ook mee eens. Het Lycos verhaal had de SIDN ook totaal geen partij in en dat heeft de rechter bewezen.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.