Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Datacentra breiden flink uit ondanks de economische crisis

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 23 maart 2009 08:01 uur

Digital Realty TrustDe economische crisis zet datacentrum budgetten niet onder druk, in zowel Europa als de Verenigde Staten is meer dan 80 procent van het grootbedrijf van plan om hun datacentrum uit te breiden. In Europa is meer dan een kwart van de bedrijven van plan dit in 2009 al te doen. Terwijl in de VS de budgetten voor datacentra met gemiddeld 6,6 procent zijn gestegen in 2008. Dit blijkt uit onderzoeken van Digital Realty Trust.

Verder blijkt het onderzoek dat het stroomverbruik per rack in een jaar tijd met 21 procent is toegenomen. In begin 2008 werd er per rack in datacentra gemiddeld nog 4.7 Kilowatt stroom verbruikt, begin 2009 was dit toegenomen tot 5.7 Kilowatt. Ook de gemiddelde grote van datacentra is het afgelopen jaar flink toegenomen, in Europa met maar liefst 23 procent van 1.300m2 naar 1.600m2. Daarnaast is het aantal Europese bedrijven met een datacentrum van tenminste 2.500m2 meer dan verdubbeld in 2008. Populaire Europese locaties om nieuwe datacentra te bouwen zijn Londen en Parijs. In de VS is de gemiddelde grote van datacentra in 2008 met 16 procent toegenomen van 1.680m2 naar 1.950m2.

Bernard Geoghegan, Senior Vice President van Digital Realty Trust:

This survey supports the strong demand for datacentre space we are continuing to see in London and Paris. These markets already have a significant imbalance between demand for datacentre facilities and very limited supply, and this study indicates that those will continue to be key locations for corporate datacentre projects over the next two years.

Ondanks het feit dat de datacentra enorm in omvang toenemen gaan veel datacentra nog steeds inefficiƫnt met energie om. 80 procent van de Europese datacentrum operators zegt dat hun datacentrum een PUE waarde van 2.0 of hoger heeft en 26 procent heeft zelfs een PUE waarde van 3.0 of hoger. De PUE waarde is simpel gezegd, de verhouding tussen het energieverbruik van de IT-apparatuur en het totale energieverbruik van het datacentrum.

Chris Crosby, Senior Vice President van Digital Realty Trust:

The responses to our questions about PUE ratings are noteworthy because they indicate that PUE has wide acceptance as a methodology for measuring datacenter efficiency. With so many current facilities having PUE metrics above 2 and 3, there is a significant opportunity for companies to reduce their energy costs by implementing energy efficiency initiatives or moving to a datacenter facility with a lower PUE rating.

Wel wordt in 70 procent van de Europese datacentra het stroomverbruik gemeten.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.