Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Staatssecretaris: SIDN discrimineert kleine deelnemers niet

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 25 maart 2009 08:05 uur

Landrush numerieke .nl-domeinnaam rampzalig verlopenMet de staffelkortingen die SIDN eind vorig jaar heeft ingevoerd maakt SIDN een economisch onderscheid tussen verschillende deelnemers, zo antwoordt (pdf) staatssecretaris Heemskerk op een tweede ronde vragen van SP-kamerlid Arda Gerkens. Echter is de staatssecretaris van mening dat SIDN dit doet op basis van criteria die objectief, transparant en controleerbaar zijn. Zodoende acht de staatssecretaris de staffelkorting van SIDN niet in strijd met het beginsel van gelijke behandeling:

De staffelkorting is gebaseerd op verschillende kosten/batenverhouding per deelnemer. SIDN maakt dus economisch onderscheid tussen deelnemers op basis van de afname van domeinnamen, en introduceert feitelijk verschillende categorieën van deelnemers. Ik acht dit niet in strijd met het beginsel van gelijke behandeling. SIDN bakent immers categorieën af op basis van objectieve, transparante en toetsbare criteria zoals de afname van domeinnamen, en hanteert daarbij ook gelijke regels per categorie, zoals een vast kortingspercentage.

De staatssecretaris wijst er op dat SIDN een onafhankelijke stichting is, die een taak uitvoert die niet gereguleerd is. Het prijsbeleid van SIDN en de nevenactiviteiten die SIDN ontplooit vallen dan ook onder de eigen verantwoordelijkheid van SIDN. Enkel wanneer de stabiliteit en continuïteit van het .nl-domein in gevaar komt, wil de staatssecretaris zich daar mee bemoeien:

Het ontplooien van nevenactiviteiten en de wijze waarop SIDN kosten doorrekent naar haar deelnemers kan voor mij dus een zorg gaan betekenen als dit een bedreiging voor de stabiliteit en continuïteit van het .nl-domein gaat vormen en voor de beschikbaarheid van .nl-domeinnamen voor Nederlandse gebruikers. Hier is op dit moment echter geen sprake van.

Inhoudelijk heeft de staatssecretaris ook geen problemen met de staffelkorting, gezien SIDN de deelnemers die schaalvoordeel creeeren, wil laten meedelen in het kostenvoordeel dat daar uit voorkomt. Deze deelnemers kunnen de .nl-domeinen weer tegen lagere kosten aanbieden. Dit leidt uiteindelijk tot lagere kosten voor eindgebruikers.

ISPam.nl Job board

Arjan Bijnen, 25 maart 2009 11:45 pm

De zoveelste actie van Arda Gerkens welke met een sisser afloopt?

Arjan Bijnen, 25 maart 2009 11:45 pm

De zoveelste actie van Arda Gerkens welke met een sisser afloopt? Wanneer gaat ze nou eens nuttige dingen doen daar in de 2de kamer?

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...