Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Solcon meest innovatieve onderneming van Flevoland

  • Door
  • Randy ten Have
  • geplaatst op
  • 25 maart 2009 08:03 uur

SolconInternet provider Solcon is uitgeroepen tot de meest innovatieve onderneming in Flevoland. Dit gebeurde afgelopen weekeinde in de Meerpaal in Dronten tijdens de jaarlijkse uitreiking van de zogenaamde Flevopenningen.

Het juryrapport vermeldde onder meer het volgende over het in Dronten gevestigde internetbedrijf. “Solcon heeft zich in een hoog competitieve markt van internet providers weten te ontwikkelen door voortdurende innovatie tot een voorloper. Voor Solcon is innovatie een continu onderdeel van het bedrijfsproces. Solcon weet dankzij nicemarketing een groot deel van de doelgroep waarop het bedrijf zich richt als klant aan zich te binden’’, aldus de jury.

Volgens Solcon-directeur Peter van der Vlies speelt innovatie een grote rol in veel aspecten van de activiteiten van Solcon. “Innovatie maakt een permanent onderdeel uit van de bedrijfsvoering van Solcon. Binnen ons bedrijf is fundamentele kennis aanwezig van zowel data- als telefonienetwerken, datacenters en softwareontwikkeling.’’

In de presentatie van Solcon werd de inrichting van de nieuwe datacenters van het bedrijf als voorbeeld genoemd. De uitbreiding van het huidige center in Dronten en een volledig nieuw center in Apeldoorn voldoet aan de aller-modernste maatstaven. Koeling van apparatuur vindt plaats met behulp van de buitenlucht, waarbij aanzienlijk op energiekosten kan worden bespaard. Ook bij de uitrol van glasvezel loopt Solcon voorop. Solcon participeert in diverse glasvezelprojecten in heel Nederland, waaronder in de Flevolandse plaatsen Dronten en Zeewolde.

Van der Vlies wees bij het in het ontvangst nemen van de innovatieprijs op de kansen die er juist in tijden van crisis zijn. “Internet gaat fundamentele gevolgen hebben voor de manier waarop wij werken, wonen en leven. De manier waarop wij ons in de toekomst zullen organiseren is aan het veranderen. De huidige kredietcrisis zal mijns inziens alleen nog maar een versnelling van deze ontwikkeling geven. Hier liggen volop mogelijkheden voor ons als bedrijf en voor alle andere bedrijven die dit op de juiste manier weten op te pikken’’, aldus Van der Vlies.

Solcon is geen onbekende provider voor ISPam.nl. Twee maanden terug bracht Arnout Veenman voor ISPam.nl al een bezoek in het datacentrum en sprak met de directie. Het artikel is via deze link nog terug te lezen.

max, 25 maart 2009 1:44 pm

smakeloze advertorial, jammer!

Dlan, 25 maart 2009 1:59 pm

Beetje jaloers Max...?

Toon, 25 maart 2009 2:17 pm

Flevoland? Innovatief? Hmmz :-)

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.