Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

6.000.000ste .uk-domeinnaam geregistreerd

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 5 juli 2007 07:42 uur

Nominet, het .uk-registry, heeft bekend gemaakt dat de 6.000.000ste .uk-domeinnaam is geregistreerd. De bewuste domeinnaam klassikbuilders.co.uk is geregistreerd door Tony Hunt, een handelaar uit Merseyside.

In Engeland is het alleen mogelijk om een second-level domain als .co.uk, .org.uk, .me.uk, etc. te registreren. Vooral .co.uk is populair en is voor het grootste deel verantwoordelijk voor de groei van .uk. Daarnaast heeft Nominet een onderzoek onder 2,324 Britse internetters laten uitvoeren, waaruit gebleken is dat de kans zes keer groter is dat een internetter in de zoekmachine resultaten op een website met een .uk adres klikt tegenover websites met een .com adres.

Lesley Cowley, Nominet CEO:

Met zes miljoen geregistreerde domeinnamen en een groot deel dat benut wordt voor e-commerce, is het niet moeilijk om het belang van een .co.uk domeinnaam voor ondernemingen. Lokale onderneming zoals Klassik Builders realiseren zich de waarde van een .uk domeinnaam voor het promoten van hun onderneming naar klanten.

Tony Hunt, de registrant van Klassikbuilders.co.uk:

Ik vond dat het niet hebben van een website was mijn groei vertraagde. Tegenwoordig gaat men meteen naar het internet om informatie te vinden – zelfs als ze zoeken naar een lokale aannemer. Ik ben van plan om een van mijn website een etalage te maken zodat mensen weten welke diensten ik ze kan bieden en hoe ze me kunnen bereiken. Ik vermoed dat door mijn keuze voor een .co.uk adres, men eerder geneigd zal zijn mijn website te bezoeken.

Nominet gefeliciteerd!

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.