Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Nieuwe onderzeese kabel tussen Noord-Afrika en Europa

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 2 april 2009 08:01 uur

Tunisie TelecomTunesië Telecom is een samenwerking aangegaan met Interoute, waarmee Noord-Afrika wordt aangesloten op het Europese glasvezelnetwerk van Interoute. De nieuwe kabel wordt nu aangelegd en bereikt waarschijnlijk in oktober Sicilië. Hiermee wordt Tunesië eigenaar van de internetverkeersstroom in haar land en onafhankelijk van samenwerkende zeekabel eigenaren, zoals SEAMEWE4.

De samenwerking tussen Interoute en Tunesië Telecom zorgt voor een ononderbroken glasvezelkabel van 170 km die van Kélibia (Tunesië) onder de Middellandse Zee doorloopt naar het landingsstation in Mazara del Vallo (Sicilië). Vanuit Sicilië sluit de kabel aan op het Europese glasvezelnetwerk van Interoute waardoor een hogesnelheidsroute ontstaat tot Parijs die toegang geeft tot vierentwintig aangesloten landen. De nieuwe kabel geeft 3,2 terabits per seconde capaciteit. Na voltooiing zal dit het zevende Europese landingsstation zijn van Interoute dat onderzeese systemen aansluit op zijn netwerk.

Door de eigen kabel loopt Tunesië ook minder kans op storingen. Ruim een jaar geleden werd het Internet in die regio nog behoorlijk ontregeld toen de SEAMEWE4 kabel schade opliep.

‘In het afgelopen jaar zijn regelmatig onderzeese kabels gebroken in het Middellandse Zeegebied. Dit bewijst dat het belangrijk is meerdere kabels te hebben om diversiteit en continuïteit te waarborgen’, zei Alan Mauldin, research director van netwerkonderzoeksbureau TeleGeography. ‘De nieuwe kabel van Tunesië Telecom, ondersteund door het Europese glasvezelnetwerk van Interoute, zal de extra capaciteit en veerkracht bieden die Tunesië nodig heeft om aan de behoeften van de internetgebruikers en ondernemingen tegemoet te komen.’

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...

De jaarcijfers bekeken: AlfaNet
Ferdinand: Misschien de cijfers van dit jaar ook eens bespreken?