Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Nieuwe onderzeese kabel tussen Noord-Afrika en Europa

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 2 april 2009 08:01 uur

Tunisie TelecomTunesië Telecom is een samenwerking aangegaan met Interoute, waarmee Noord-Afrika wordt aangesloten op het Europese glasvezelnetwerk van Interoute. De nieuwe kabel wordt nu aangelegd en bereikt waarschijnlijk in oktober Sicilië. Hiermee wordt Tunesië eigenaar van de internetverkeersstroom in haar land en onafhankelijk van samenwerkende zeekabel eigenaren, zoals SEAMEWE4.

De samenwerking tussen Interoute en Tunesië Telecom zorgt voor een ononderbroken glasvezelkabel van 170 km die van Kélibia (Tunesië) onder de Middellandse Zee doorloopt naar het landingsstation in Mazara del Vallo (Sicilië). Vanuit Sicilië sluit de kabel aan op het Europese glasvezelnetwerk van Interoute waardoor een hogesnelheidsroute ontstaat tot Parijs die toegang geeft tot vierentwintig aangesloten landen. De nieuwe kabel geeft 3,2 terabits per seconde capaciteit. Na voltooiing zal dit het zevende Europese landingsstation zijn van Interoute dat onderzeese systemen aansluit op zijn netwerk.

Door de eigen kabel loopt Tunesië ook minder kans op storingen. Ruim een jaar geleden werd het Internet in die regio nog behoorlijk ontregeld toen de SEAMEWE4 kabel schade opliep.

‘In het afgelopen jaar zijn regelmatig onderzeese kabels gebroken in het Middellandse Zeegebied. Dit bewijst dat het belangrijk is meerdere kabels te hebben om diversiteit en continuïteit te waarborgen’, zei Alan Mauldin, research director van netwerkonderzoeksbureau TeleGeography. ‘De nieuwe kabel van Tunesië Telecom, ondersteund door het Europese glasvezelnetwerk van Interoute, zal de extra capaciteit en veerkracht bieden die Tunesië nodig heeft om aan de behoeften van de internetgebruikers en ondernemingen tegemoet te komen.’

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.