Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

In Duitsland en Nederland dreigt glasmonopolie door ex-monopolisten

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 20 juni 2006 11:30 uur

Vandaag lezen we onafhankelijk van elkaar dat er in zowel Duitsland als Nederland een monopolie dreigt op de glasvezel tot aan de meterkast van de ex-monopolisten dreigt, waarmee ze dus opnieuw monopolist zouden worden. Het gaat hier respectievelijk om KPN in Nederland en Deutsche Telecom in Duitsland.

In Nederland vragen de concurrenten van KPN gezamelijk om een proactief ingrijpen van de OPTA, gezien er al eerder nieuws was dat tripleplay enorme verliezen voor ISP’s zou gaan opleveren, waardoor KPN de concurrentie zou willen weren om zo toch nog winst te kunnen maken op de toekomstige activiteiten.

In Duitsland is ongeveer het zelfde gaande, waarbij Deutsche Telecom tot in de wijken glas wil aanleggen, een investering die ongeveer drie miljard euro gaat kosten, in ruil daarvoor wil het van de overheid de garantie dat het dat netwerk niet hoeft open te stellen voor derden, zoals wel het geval is bij ADSL. De vereniging van concurrenten van Deutsche Telecom, de VATM, veegt met dit plan de vloer aan (Duits) en is net als in Nederland bang voor een verstoorde marktwerking en een monopolisering van de glasvezel in Duitsland.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.