Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Meer dan de helft van de Lycos-klanten naar STRATO verhuisd?

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 3 april 2009 08:13 uur

STRATO AGTrots maakte STRATO bekend dat meer dan de helft van alle Nederlandse Lycos-klanten succesvol naar STRATO is verhuisd. De overstapactie die beide partijen hadden georganiseerd is daarmee een nog groter succes dan verwacht. Lycos-klanten konden tot 27 februari 2009 gebruik maken van deze speciale actie.

Alleen zijn de helft van de Lycos-klanten wel naar STRATO overgestapt? We pakken de statistieken erbij. Uit het vonnis SIDN tegen Lycos (pdf) blijkt dat er in november 2008, toen Lycos aankondigde haar dienstverlening te staken, 45.000 .nl-domeinnamen door het bedrijf geregistreerd waren. Op 27 februari 2009 waren er nog 32.000 .nl-domeinnamen door Lycos geregistreerd. Deze resterende .nl-domeinnamen zijn van 15.000 unieke houders. Er zijn natuurlijk ook Lycos klanten met andere domeinnamen, maar het is niet waarschijnlijk dat de statistieken daar heel sterk zullen afwijken van die van de .nl-domeinnamen.

In het geval dat de 13.000 wegverhuisde .nl-domeinnamen allemaal van unieke klanten zijn en al die klanten naar STRATO zijn wegverhuisd, dan nog blijven er 15.000 unieke klanten over die hun .nl-domeinnamen bij Lycos hadden geregistreerd. In dat geval gaat het nog steeds om meer dan de helft van de Lycos-klanten die niet wegverhuisd zijn.  Echter zullen de wegverhuisde .nl-domeinnamen vast niet allemaal van unieke klanten zijn en ook de concurrenten van STRATO zullen de nodige klanten hebben overgenomen. Hierdoor is het aantal klanten dat naar STRATO is wegverhuisd waarschijnlijk nog kleiner.

Het is dus zeer onwaarschijnlijk dat meer dan de helft van de Lycos-klanten naar STRATO is overgestapt. STRATO CEO Damian Schmidt blijft er echter bij dat dit wel het geval is.

Ron, 3 april 2009 8:52 am

Het merendeel is terecht gekomen bij VIP, zo merk ik.

harm, 3 april 2009 9:11 am

waaraan merk jij dat dan? Want meneer Schmidt denkt dat het meerdendeel bij hem is... Onderbouwing dus :)

Ron, 3 april 2009 9:16 am

Klanten die in paniek bellen dat hun website "het niet meer doet". 100% van de gevallen bleek bij VIP met hun domein terecht gekomen te zijn.

Arnout Veenman, 3 april 2009 9:18 am

@harm, als aanvulling op wat Ron zegt: VIP heeft de niet verhuisde .nl-domeinnamen van Lycos-klanten alsnog overgenomen zie: http://www.ispam.nl/archives/7669/sidn-verliest-kort-geding-tegen-lycos/.

Mark, 3 april 2009 7:27 pm

Net ook al telefoontjes gehad van partijen waar wij verder geen zaken mee doen dat hun site niet werkt/niet correct werkt. Even netjes nagekeken of de domeinnaam op hun naam stond en zo ja aangegeven dat ze hem indien gewenst zo kunnen verhuizen. Blijkbaar is de communicatie toch niet optimaal geweest.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.