Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

FBI doet inval en haalt datacentrum leeg

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 6 april 2009 08:01 uur

FBIVorige week is er een inval gedaan door de FBI bij Core IP Networks in Dallas, bij de inval werd alle apparatuur in het datacentrum van het bedrijf in beslag genomen. De apparatuur is echter eigendom van de klanten van Core IP Networks. In een open brief stelt Core IP Networks CEO Matthew Simpson dat zijn bedrijf zich niet schuldig maakt aan illegale activiteiten.

De inval van de FBI zou zijn gedaan in het kader van een onderzoek naar een bedrijf dat in het verleden iets van Core IP Networks zou hebben gekocht, maar geen klant meer is, stelt Simpson. Er gaan verder verschillende speculaties over de reden van de inval, van het uitlekken van een ruwe versie van een nieuwe X-Men film tot niet betaalde telefoonrekeningen.

Matthew Simpson, CEO Core IP Networks:

If you run a datacenter, please be aware that in our great country, the FBI can come into your place of business at any time and take whatever they want, with no reason.

Dit lijkt mij een serieuze bedreiging voor de continuïteit van hostingbedrijven. In Zweden is zoiets ook al eens gebeurt, in het kader van een onderzoek naar The Pirate Bay en ook in Nederland werden eerder alle servers van hostingbedrijf The Mind Lab in beslag genomen in het kader van een onderzoek naar filesharing websites die door het bedrijf werden gehost.

Peter, 6 april 2009 9:00 am

[b]Edit:[/b] Deze reactie is verwijderd omdat die in strijd is met onze huisregels.

Rens, 6 april 2009 12:09 pm

Nederland is geen VS, ik vind je reactie dan ook een onnodige flame Peter.

Stewie, 6 april 2009 12:11 pm

Ze zouden best een suite kunnen afsluiten / verzegelen bij een massaal onderzoek. Ik vraag me alleen af welke organisatie in Nederland uberhaupt zoiets zou doen gezien de politie weinig tot geen kennis van IT heeft.

krakkie, 6 april 2009 12:22 pm

ecatel heeft alleen maar managed webhosting en colocatie staan bij grafix peter. Geen dedicated servers, als er illegale websites gehost staan in het ecatel netwerk is dat op dedicated servers.

Bruno Adeladière, 6 april 2009 5:18 pm

Beste Peter,

Dat jouw artikel geheel in het teken stond van zwartmakerij voor welke reden dan ook blijkt uit het feit dat zonder te weten waar je het over hebt, je aantijgingen in je reactie hebt geplaatst die kant noch wal raken. Ecatel heeft alleen haar colocated klanten verhuisd de afgelopen maand. Natuurlijk zou jij wat graag willen weten waar de dedicated servers staan. Mijn vermoeden is dat haar dedicated servers gewoon in Amsterdam staan. Voorts is mij bekend dat het door jou aangevallen bedrijf een goede samenwerking heeft met instanties zoals Brein, Klpd om er een paar te noemen............ dus van invallen met verstrekkende gevolgen zal helaas nimmer sprake kunnen zijn. En dat mon ami zit jou helemaal niet lekker, denk ik.

Bruno Adeladière, 6 april 2009 5:33 pm

Reactie op Stewie:

Ik ben wel van mening dat hosting bedrijven moeten oppassen. Het zou wel eens zo kunnen zijn dat de Nederlandse politie diensten, gelet op inderdaad hun mindere kennis op het ICT gebied, zich zouden willen doen gelden door juist een inval te doen zoals in de US door de FBI is gedaan. Dat zou zelfs geheel in lijn zijn met de ideeen van onze regeringsleden, kamerleden en andere malloten die constant fantaseren over terroristenaanvallen op Nederlandse doelen. Al was het alleen maar om een signaal af te geven.

Max, 7 april 2009 2:34 am

Er schijnt inmiddels een tweede inval te zijn geweest: http://www.uwwwb.com/?p=1


En dan de andere kant van het verhaal.
Het huiszoekingsbevel: http://crimeblog.dallasnews.com/2323%20Bryan.pdf

Het "datacenter" bestaat uit 1 cabinet en 1 suite?

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.