Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

IPREDator van start met meer dan 100.000 gebruikers

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 10 april 2009 08:01 uur

The Pirate Bay lanceert IPREDATORDe nieuwe anonieme VPN-service IPREDator heeft nog voor dat deze live is al 113.000 gebruikers aan zich weten te binden. De IPREDator VPN-service is door The Pirate Bay in het leven geroepen als reactie op de omstreden EU-richtlijn Intellectual Property Rights Enforcement Directive (IPRED), dieĀ  ISP’s verplicht om NAW-gegevens van mogelijke filesharers aan rechthebbenden te overhandigen.

Oorspronkelijk was het de bedoeling om IPREDator te lanceren op 1 april, tegelijkertijd met het van kracht worden van de IPRED-richtlijn, maar door overweldigende belangstelling is besloten om de lancering uit te stellen, meldt Wired. Daarna werd 8 april als datum genoemd, de dienst kan dus elk moment worden gelanceerd. Veel is er nog niet bekend over IPREDator, behalve dat de dienst 5 euro per maand gaat kosten en dat het volledig anoniem internetten en vooral filesharen mogelijk maakt via een VPN-verbinding.

Direct na het van kracht worden van de IPRED-richtlijn in Zweden nam het internetverkeer daar met 30 procent af. Gezien zoveel gebruikers zich voor de IPREDator service hebben aangemeld, kan worden verwacht dat de hoeveelheid internetverkeer in Zweden snel weer op het oude niveau zal terug zijn zodra IPREDator live gaat.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.