Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Internet in één klap tien keer duurder in Zimbabwe

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 15 april 2009 08:01 uur

TelOne ZimbabweZimbabwe heeft sinds kort niet alleen de hoogste inflatie ter wereld, maar sinds kort is heeft het land ook de  duurste internettoegang ter wereld. ISP’s in Zimbabwe hebben hun tarieven met wel 1000 procent verhoogd.

Volgens ISP’s ligt de schuld van de prijsverhoging bij overheidstelecombedrijf Tel-one die exorbitante prijzen in rekening brengt. Tel-one moet dit doen om zo snel aan harde valuta te komen om hun uplinks te betalen. Eerder sloot Intelsat de satelliet uplink van Zimbabwe af omdat een rekening van 700.000 dollar niet betaald werd, meldt de Afrikaanse krant Sunday Standard.

In Zimbabwe hebben 800.000 mensen toegang tot internet en betaalden daar gemiddeld 30 dollar per maand voor. Dat bedrag is nu vertienvoudigd tot 300 dollar per maand. Een prijs die voor veel Zimbabwanen niet op te brengen is. Ook verschillende internetcafés in Zimbabwe kunnen de extreem gestegen tarieven niet betalen en sluiten noodgedwongen hun deuren.

De nieuwe minister van ICT, Nelson Chamisa noemt de exorbitante tarieven onacceptabel, omdat op deze manier Zimbabwe geisoleerd dreigt te raken van de rest van de wereld. Chamisa is van mening dat ISP’s geen klanten zouden moeten afsluiten die de hoge tarieven niet kunnen opbrengen, zolang er nog geen oplossing voor is gevonden.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.