Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

McAfee: Spam ook een klimaatprobleem

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 16 april 2009 08:11 uur

Beveiligingsbedrijf McAfee betaald voor het beantwoorden van spamSpam is niet alleen vervelend, het brengt ook schade toe aan het milieu. In 2008 zo’n 62 biljoen spam e-mails verzonden. Samen zorgen al deze spam e-mails voor 33 TWh (TeraWatt-uur) aan energieverspilling, blijkt uit onderzoek van McAfee en klimaatveranderingsonderzoeker ICF International. Dit staat ongeveer gelijk aan een basisbelasting van 4 Gigawatt voor het opwekken van energie, of het vermogen dat door vier grote nieuwe kolencentrales wordt geleverd.

De energieverspilling wordt maar in beperkte mate veroorzaakt door het versturen en ontvangen van spam (enkele procenten) of het filteren van e-mail (16 procent). De meeste energie wordt verspild door gebruikers die spam bekijken (52 procent) en zoeken naar false positives (27 procent). Het gebruik van geavanceerde spamfilters zorgt er voor dat de energieverspilling door spam met 75 procent wordt teruggedrongen.

Het filteren van spam is goed, maar het bestrijden van spam bij de bron is beter. Toen McColo, een van de grootste bronnen van spam, eind 2008 offline werd gehaald, stond de bespaarde energie in de daaropvolgende stilte (voordat spammers hun verzendcapaciteit weer hadden opgebouwd) gelijk aan 2,2 miljoen auto’s minder op de weg.

Lees het hele onderzoek van McAfee en CFI International hier.

ISPam.nl Job board

Tududud, 16 april 2009 10:41 am

/me mompelt even iets van compleet moe worden en klimaathype.

rob, 16 april 2009 11:05 am

verbruikt een server of een met maildoorstuur virus besmette computer tijdens het versturen van een e-mail meer wattage?
volgens mij niet, Ik heb zelf een kwh energie verbruik meter tussen mijn computer en de wall outlet zitten en het verbruik is vrijwel constant of ik er een email mee stuur of niet.
enkel bij 90-100% usage bijv renderen zie ik verschil.

Het lijkt mij onzin, want ik neem aan dat deze servers/computers toch al aan stonden op het moment van versturen

Freeaqingme, 16 april 2009 11:31 am

Rob, ze gebruiken wellicht niet aanzienlijk meer stroom, maar als jij 100 mailservers hebt staan, waarvan er 95 gebruikt worden om spam af te handelen, dan had je met minder/geen spam, ook met minder servers, en dus minder stroom afgekund.

MikeN, 16 april 2009 12:10 pm

Ik mis even de relatie met het klimaat, eea gaat alleen over een verhoogde CO2 uitstoot. Dat dat ook het klimaat beïnvloed is iets waar nog lang niet iedereen het over eens is.

Sebastiaan, 16 april 2009 1:04 pm

Het is gewoon onzin en verspilling omdat er geen zinnig doel mee word bereikt. Zoals de kraan laten lopen terwijl je hem niet gebruikt.

En daar komt dit is een goed excuus om die leuke spammers aan hun viagra volgepompte ****** aan de hoogste groene boom te hangen!

max, 16 april 2009 2:39 pm

Zie het ook zo, nu is er aan het spam probleem weer een artikel gepost op Ispam. Wat weer gelezen is door wat mensen die daardoor langer hun pc aan hadden dan nodig was bijvoorbeeld.. enzovoort..

Groet,
Max
(b.t.w. mijn pc gaat nooit uit)

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...