Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

KPN gaat Fiberworld ADSL klanten afsluiten

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 23 juni 2006 22:23 uur

Al anderhalf jaar is er een conflict tussen KPN en Fiberworld over de prijs van de ADSL verbindingen die KPN aan Fiberworld levert. Het probleem is ontstaan nadat KPN een belang van 50 procent in de onderneming verwierf en daarmee naast leverancier ook ten dele eigenaar van de onderneming werd.

Als we de andere 50 procent eigenaar (DIS) van Fiberworld mogen geloven was het vanaf begin af aan de bedoeling van KPN om de ADSL klanten van Fiberworld over te laten stappen naar een 100 procent KPN dochter. Uiteraard zat DIS daar niet op te wachten. KPN zou daarop zijn begonnen met het uitroken van de onderneming, waarbij een prijs voor de ADSL verbinding wordt gerekent die niet marktconform meer is, waarbij alle andere resellers veel lagere bedragen betalen. Echter als zowel deels eigenaar en leverancier eist KPN op deze manier een groter deel van de winst op en daarnaast zit het de onderneming uit te roken. Aldus DIS directeur Harry Dijksta.

KPN ontkent op haar beurt alles en geeft aan dat Fiberworld al anderhalf jaar de rekening niet betaald en daarom de klanten nu over 5 dagen zullen worden afgesloten. Echter kunnen de klanten nog de snel naar Het Net overstappen, dan is de downtime maximaal 15 minuten bedragen, bij andere ISP’s gaat het over weken. Waarom klanten maar 5 dagen krijgen en KPN hier nu pas mee komt, mag officieel een raadsel zijn, echter doet het de opmerkingen van DIS over het uitroken van Fiberworld wel ondersteunen.

N.L. van Renselaar, 24 juni 2006 2:28 am

Als ik het zo lees, en van wat ik gehoord heb, is het een smerige truuk van KPN om zieltjes (lees: klantjes) te winnen. Als zo'n geschil al maanden / jaren duurt, dan hoef je toch niet 5 dagen van te voren pas aan te geven dat ze worden afgesloten? dan kan dat toch weken, of zelfs een maand van te voren? Slechte zaak, vooral van KPN!

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.