Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

ProServe schenkt oude servers aan goed doel

  • Door
  • Randy ten Have
  • geplaatst op
  • 21 april 2009 08:03 uur

Logo ProServeProServe heeft  een 5-tal servers overhandigd aan het Da Vinci College welke zij ten gelde zullen maken voor de ondersteuning die ze leveren aan een school in Gambia. Het Da Vinci College runt hun project “Da Vinci goes to Gambia”. Dit project wordt voor de 9e keer uitgevoerd en de ICT academie gaat voor de tweede keer mee.

Voor ProServe is verantwoord ondernemen belangrijk. Gerben van der Veen zegt hierover “ProServe is een grootverbruiker van stroom met onze datacenter activiteit. We vinden nadenken over het milieu belangrijk en proberen met diverse MVO initiatieven wat terug te doen voor de maatschappij”. Later dit jaar zal ProServe een eigen MVO project starten waarin een aantal medewerkers actief zullen bijdragen aan de ontwikkeling van een nader te selecteren project.

proserve_davincy

Gerben van der Veen: “Daar waar het kan houden we er rekening mee. We ontwikkelen momenteel een nieuwe huisstijl en het nieuwe briefpapier zal geen volvlak achterkant meer hebben en tevens op FSC goedgekeurd papier uit de drukpers rollen”.

Het Davinci college te Dordrecht is erg dankbaar voor de hulp van ProServe. Francien van Kan: “Alle hulp is welkom. We hebben een aantal doelstellingen voor de school waaronder het aansluiten van een continue stroomvoorziening i.p.v. een generator. We hopen ProServe later dit jaar over te halen om ons project nog meer te ondersteunen”.

Wido, 21 april 2009 9:22 am

Mooi initiatief, maar ik vraag me af of dit niet vaker kan?

5 servers is niet gigantisch veel en als ik onze opslag zie wat daar aan oude HW ligt? Daar kan je nog wat leuks mee maken.

Zijn er niet meer van zulke projecten waar je oude ICT apparatuur kan inleveren?

Robert, 21 april 2009 9:26 am

Ja, geweldig. Laten we energie slurpende spullen naar derde wereld landen gaan brengen.

Peter, 21 april 2009 10:03 am

Sorry maar dit vind ik dus echt non-nieuws. Per jaar draag ik meer bij aan goede doelen (eigenlijk slechts 1) dan die 5 servers bij elkaar waard zijn maar daar kom ik toch ook niet mee in het nieuws? Leuk dat ze het doen maar dit is gewoon pure reclame en geen nieuws.

Eric Veraart, 21 april 2009 10:05 am

@Wido ik wil het niet zo hard stellen als Robert, maar waar je op moet letten is dat het doneren van ICT apparatuur zelf slecht is. De apparatuur gaat stuk en wordt daar niet zo netjes afgevoerd als in Nederland. De enige manier waarop zo'n project slaagt is om mensen te scholen in het onderhoud en repareren van de infrastructuur. Na het project moet de apparatuur terug worden gehaald om hier netter (deels) gerecycled te worden.
Zoals je misschien kan zien is de apparatuur zelf een kleine kostenpost in verhouding tot de rest. De bijdrage met personeelsleden welke Proserve wil gaan leveren is daarom veel belangrijker.

Michel2k, 21 april 2009 10:30 am

Wat een onzin, ik denk dat het merendeel van de ISP's zijn hardware weggeeft aan scholen en dergelijke. Dat zullen me een zooitje persberichten worden!

Khalid, 21 april 2009 10:53 am

komkommertijd??

ik heb vrijdag (BEWIJS HEB IK) 8 x Quad Xeon P3 900Mhz servers afgegeven voor Afrika + 6 monitoren.

waar kan ik mij aanmelden voor een site grote vermelding?

Morgen gaan er weer 10 servers naar het goede doel.

ik denk dat Randy met zijn vinger in de REET zit bij proserve

De echte MikeN, 21 april 2009 11:02 am

Jaloers?

Arnout Veenman, 21 april 2009 11:08 am

@Khalid, persberichten kun je sturen naar [email protected].

De echte echte MikeN, 21 april 2009 11:43 am

Will the real MikeN please stand up? :')

Jeroen, 21 april 2009 12:16 pm

Het is inderdaad wel een top komkommertijdstukje.. wist niet dat reclame zo goedkoop kon zijn :)

Arjan Bijnen, 21 april 2009 12:19 pm

Ondanks het feit dat het natuurlijk een ontzettend goed doel is kan ik me zeker vinden in de minder positieve reacties hierboven. Ook wij doneren en helpen per jaar verschillende goede doelen en houden omtrent deze doelen leuke (unieke) acties. Acties waarvan het absoluut aannemelijk is dat ook de redactie van ISPam.nl hiermee bekend was.... Niet dat het me veel boeit maar alles of niets komt toch een stuk leuker over.

Peter-s, 21 april 2009 1:46 pm

Hoe oud is oud? 5 P3's is nou niet erg bijzonder, als ze een paar maanden oud zijn is het nog de moeite waard. Het nut van zo'n nieuwbericht kan ik niet echt vinden...

Randy ten Have, 21 april 2009 5:56 pm

@Khalid: Let een beetje op je taalgebruik svp

Het terughalen en recycling is imo het laatste waar we ons zorgen om hoeven te maken. In dit geval is er ook geen sprake van, omdat de servers verkocht worden en het geld naar het goede doel gaat. (Dank Peter-s, ik lette even niet op)

Peter, 21 april 2009 6:26 pm

Randy, onzin dus. Lees je eigen artikel goed dan:

"ProServe heeft een 5-tal servers overhandigd aan het Da Vinci College welke zij ten gelde zullen maken voor de ondersteuning die ze leveren aan een school in Gambia."

Met andere woorden, die servers worden verkocht en het geld gaat naar die school. Geen hardware naar een 3e wereld land (uit eigen ervaring kan ik je vertellen dat dat vaak ook meer kost aan transport/invoerrechten dan dat het oplevert) en dus ook geen training of inrichting.

Peter, 21 april 2009 6:56 pm

http://www.davincigoesgambia.nl/site/

Het team van Davinci goes to Gambia 2009 heeft 5 Supermicro 19? blade servers te koop.Wanneer u interesse heeft in één van deze vijf servers, neemt u dan contact op met ons door een e-mail te sturen naar [email protected] of te bellen met telefoonnummer 06-42304557.

Zie specificaties en advertentie op marktplaats: http://link.marktplaats.nl/244965738

overigens. Helaas bestaat de advertentie niet meer.

Peter-s, 21 april 2009 7:05 pm

Tja, het zijn rackservers, geen bladeservers maargoed. Het gebaar is natuurlijk goed, maar vindt het wel een beetje karig (de kosten voor het maken van persberichten waren in dit geval hoger dan de waarde van de servers.

Diederik van Andel, 10 mei 2009 12:27 am

De servers hebben wij niet gekregen om mee te nemen naar Gambia. Maar om te verkopen, en het geld te besteden aan ons project in Gambia. Vanacht zijn wij geland en van het geld hebben we veel kunnen doen naast het andere geld dat we hebben ontvangen van sponsors.

Meer informatie op www.davincigoesgambia.nl.

Francien van Kan, 11 mei 2009 12:20 am

De opbrengst van de rackservers stelde ons onder meer in staat om de inklaring van 25 desktop computers in Gambia te regelen. Resultaat daarvan: een goed ingericht computerlokaal, een enthousiaste Gambiaanse ICT docent, dito Gambiaanse en Nederlandse studenten. De laatste hebben in Gambia de inrichting van het lokaal geregeld.
We hopen op verdere samenwerking met Proserve!

Overigens: ISP-ers die van oude hardware af willen: ons onderwijsleerbedrijf (Da Vinci College in Dordrecht) zorgt voor reclycling en refurbishing van hardware. Afhalen kan worden geregeld.....

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.