Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

HelpDeskTimer.com steelt ISPGids.com database en spamt ISP’s

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 25 juni 2006 22:16 uur

Vandaag lees ik op webhostingtalk.nl een topic over een of andere HelpDeskTimer.com die mailtjes zou sturen waarbij je op een link moet klikken om zo te laten zien hoe snel ISP’s op support e-mails reageren.

De bewuste e-mail:

Hallo, [naam] ([url])!

Wij testen nu de snelheid van uw Helpdesk. Vanaf het moment dat u deze E-Mail ontvangt tot het moment dat u op de onderstaande link klikt op de Timer te stoppen tikken de minuten door.
Met uw E-Mail adres  [email] van uw webhosting bedrijf bent u opgegeven op HelpDeskTimer  helpdesk support timer!
Wij kijken hoe lang het nu precies duurt dat u een response geeft op een support mail. Hiermee komt u in een toplijst te staan.
Klik op deze link om uw timer te stoppen, en daarmee een hoge ranking te krijgen:
http://helpdesktimer.com/track.php?id=ID&time=TIME&code=CODE
Natuurlijk kunt u deze E-Mail ook gewoon deleten. U hoeft niet te reageren. U komt dan onderin de toplijst te staan. In totaal doen meer dan 100 Hosting bedrijven mee.
Een goede support afdeling is voor uw klanten [en eventuele nieuwe klanten] belangrijker dan de prijs van uw diensten. Mischien iets om over na te denken.
——————————————————————-

Een leuk idee, echter hadden de aangeschreven ISP’s zich niet voor deze nieuwe dienst aangemeld. Nadat ik de bewuste website ook bezocht had viel het me op dat de namen, e-mail adressen en url’s exact het zelfde waren als die op ISPGids.com te vinden zijn. Daarnaast zat er in de ISPGids.com statistieken een niet searchengine IP in de statistieken dat bijna de hele database had opgevraagd.

Database rip bewijs

Het bewuste IP-adres 62.131.154.38 toebehoorde aan Marcel S. die ook zo slim was om een reactie op ISPGids.com achter te laten vanaf dat zelfde IP-adres enige tijd geleden en bij die persoon was de website gehost en zodoende riep Marcel S. ook dat hij enkel de webhoster was en de domeinnaam op zijn naam had gezet vanwege de privacy van zijn klant.

Uiteraard was dit onzin, dus gaf ik op webhostingtalk.nl aan dat inderdaad de eigenaar van ‘hackz.nl’ zoals we Marcel S. ook kennen wellicht even zou gaan bellen, gezien dit niet acceptabel was. Een paar minuten later probeerde hij mij te bellen en toen ik niet direct opnam, stuurde hij mij op webhostingtalk.nl een bericht met zijn telefoonnummer en ook in het topic over hem nog een keer de mededeling dat hij enkel de webhoster was en dat ik maar beter moest leren lezen. Ik heb hem laten weten dat ik hem nog wel een keer bel op een moment dat het mij uitkomt, net zoals hij dat met zijn spam doet.

Edit: Bericht enigzins aangepast, scherp kantjes er vanaf gehaald.

Rámon, 25 juni 2006 11:12 pm

Wordt steeds leuker hier.... tjonge jonge jonge jonge jonge.... nog geen mail gezien...

SWINX Hosting, 26 juni 2006 12:02 am

Ik heb wel zo'n mail gehad, vanmorgen om 5 uur.
Echt de ideale tijd natuurlijk om zo'n test uit te voeren. Volgens de site wordt zo'n mailtje maar 1x verstuurd, gelukkig maar eenmalige spam dus, maar voor een goed onderzoek stuur je toch op verschillende momenten een mailtje NADAT de hoster aangeeeft mee te willen doen?

We zullen zien of deze persoon zich aan zijn woord houdt, hoewel de uitkomsten op dit moment dus weinig overeenstemming zullen hebben met de realiteit...

Arnout Veenman, 26 juni 2006 12:18 am

Het idee is ook best goed, alleen uitvoering bagger. Daarbij komt het ook nog bij dat hij 3/4 van ISPGids.com heeft geript en die heeft gebruikt voor zijn eigen site waarmee hij ook lijkt te willen concureren gezien je ook ervaringen kan achterlaten op zijn website.

Ookal is het allemaal zeer slecht uitgevoerd, je voelt je toch enorm in je wiek geschoten, gezien ik keihard werk aan ISPGids.com en mijn nieuwe concurrent daar zomaar even mee wegloopt...

N.L. van Renselaar, 26 juni 2006 12:27 am

Ik kreeg ook een email, om 5 uur vannochtend. Ik vind het nogal een on overzichtelijke site, idee leuk, uitvoering bagger. Daarnaast is het natuurlijk uit den boze om via een idee, en natuurlijk de verzamelde gegevens van een ander, je eigen project te voeden.

Maar goed, zie het niet als je concurrent, zolang dit zijn werkwijze is, wens ik daar niet aan mee te werken.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.