Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Nieuwe DatacentrumGids.nl gelanceerd

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 23 juli 2007 07:28 uur

xCAT.nl Publishing LogoHet heeft even geduurd, maar vandaag is de nieuwe DatacentrumGids.nl gelanceerd. De belangrijkste verandering is inhoudelijk, de profielen van de datacentra bevatten gedetailleerde informatie en er kunnen nu per datacentrum 5 foto’s worden getoond. Vrijwel elk detail is opgenomen en ik hoop ik dat de DatacentrumGids.nl nu een nog betere informatiebron over datacentra zal worden.

Ook gebruikt DatacentrumGids.nl nu het nieuwe ISPid.nl loginssysteem, waarmee een eigen gebruikersnaam kan worden gekozen en ook één gebruiker de vermeldingen van meerdere datacentra kan wijzigen, het is zelfs mogelijk om meerdere gebruikers rechten te geven op één datacentrum. Daarnaast zijn voor deze gebruikers (automatisch) de gegevens van de personen die een ervaring met hun datacentrum hebben achtergelaten zichtbaar.

Het gebruik van ISPid.nl is zeer eenvoudig, enkel even registreren op www.ISPid.nl, eenmaal ingelogd vul je je oude gebruikersnaam en wachtwoord voor DatacetrumGids.nl in en kun je direct met je nieuwe account inloggen op DatacentrumGids.nl!

Naast DatacentrumGids.nl is ISPGids.com ook overgegaan op het ISPid.nl loginsysteem, op 1 augustus wordt de oude ISPGids.com Login uitgeschakeld. Log daarom nu in op de (oude) ISPGids.com Login en volg de link om te registreren ISPid.nl, waarmee automatisch de rechten op de ISPGids.com vermelding aan de nieuwe gebruiker worden overgedragen!

Wie er niet uitkomt of een bug ontdekt kan dat in de comments of via dit formulier kwijt.

Bob, 23 juli 2007 3:14 pm

Mooi dat er een gekwantificeerd overzicht is, alleen zou de informatie bij sommige DC's nog wat wat beter kunnen.

Dat Grafix bovenaan staat in de top 10 is wel enigszins merkwaardig. Ben er nog nooit geweest maar van wat ik zo hoor lijkt het me sterk dat dit het beste is van wat er in Nederland en Belgie te krijgen is.

Arnout Veenman, 23 juli 2007 3:35 pm

Bob, de nieuwe versie is vandaag gelanceerd, waarbij er veel meer informatie aan de vermeldingen kán worden toegevoegd. Een aantal datacentra (medewerkers) is vandaag direct aan de slag gegaan om de vermelding aan te vullen. Ik verwacht dat de meeste (bekende) datacentra binnen afzienbare tijd allemaal volledig ingevuld zullen zijn.

Bob, 23 juli 2007 4:24 pm

Ik zal minder zeuren :P

Ik hoop wel dat de DC eigenaren hun eigen info enigszins nauwkeurig gaan bijhouden.

Jayvd, 23 juli 2007 10:49 pm

Kan misschien nog behoorlijke conflicten teweeg brengen, sommige network providers leveren soms minders Amps dan het datacenter aankan om grotere klanten meer Amps te kunnen geven.

We will see..

JM, 24 juli 2007 9:36 am

Dat grafix in de top 10 staat is niet verwonderlijk. Veel webhosters die actief aanbieden op ISPgids vullen ook het waarderingsformulier voor Grafix in.

Omdat zij zelf gebruik maken van Grafix, waarderen ze dit DC natuurlijk extra hoog, zodat zij uiteindelijk meer klanten zullen krijgen, aangezien ze in Grafix staan.

Arnout, misschien kun je dit eens overwegen en aanpassen in het systeem?

Arnout Veenman, 24 juli 2007 9:44 am

JM, het komt inderdaad door het aantal ervaringen. Wie hoger dan een 7.5 scoort en meer dan 10 ervaringen heeft staat hoger dan andere datacentra met minder ervaringen.

Hier voor in de plaats moet een genuanceerder algoritme komen dat de ervaringen nader uitlicht zoals ik ook voor www.isp25.nl heb gemaakt, dat werkt naar mijn idee nu best aardig :) Al blijft het lastig om een neutraal en realistisch algoritme te ontwikkelen voor dit soort rankings!

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.