Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Italiaanse Dada gaat via overname de Nederlandse markt op

  • Door
  • Veenman
  • geplaatst op
  • 29 april 2009 08:10 uur

Amen a Dada companyHet Italiaanse Dada heeft bekend gemaakt haar intrede op de Nederlandse markt te maken. Een jaar geleden werd het Franse Amen door Dada overgenomen dat al op de Nederlandse markt actief was. Pas nu is Dada via de overname zelf begonnen om actief te worden op de Nederlandse markt.

Volgens Astrid Dinnissen–van der Touw, Country Manager Nederland wist men bij Dada in eerste instantie niet wat men aanmoest met de Nederlandse tak van Amen. De Nederlandse hostingmarkt is sterk verzadigd. Na verschillende onderzoeken is besloten dat men het aandurfde om met de Nederlandse markt verder te gaan.

Op dit moment heeft Amen in Nederland zo’n 1.500 klanten, waarvan 80 procent een server afneemt en een omzet van zo’n half miljoen euro. Totaal is Dada verantwoordelijk voor de hosting van 14 miljoen websites, 500.000 hostingoplossingen en 450.000 zakelijke klanten in Italië, Frankrijk, Spanje, Portugal, Groot-Brittannië, Ierland en Nederland.

Amen wil zich vooral gaan onderscheiden van de rest van de hostingbranche door niet alleen hosting aan te bieden, maar ook nieuwe producten. Daarbij gaat het ondermeer om het voor ondernemers mogelijk te maken zelf hun advertentie materialen (zoals banners) te ontwerpen.

Daarnaast wil Amen zich gaan richten op het beschermen van online merken, door het beheren van domeinportfolio’s en het monitoren van het web op het gebruik van de merken. Het moederbedrijf Dada.pro is hier in Italië groot mee geworden. De deadline voor de marktintroductie voor deze diensten is gesteld op november 2009. In de tussen tijd zullen de verschillende producten op de Nederlandse markt worden geïntroduceerd.

In Nederland heeft Amen drie en halve persoon aan personeel, waarbij het enkel om staffuncties gaat. In Italië zitten de medewerkers die zich met uitvoerende taken zoals systeembeheer bezighouden. 12 Italiaanse medewerkers werken voor Amen in Nederland.

Om te groeien zal Amen zich vooral gaan richten op het overnemen van bedrijven. In de verzadigde Nederlandse markt verwacht Dinnissen dat het geen probleem zal zijn om partijen te vinden die hun bedrijf willen voorkopen. Daarbij zoekt Amen vooral naar bedrijven met nieuwe innovatieve producten die gebaseerd zijn op hosting.

Peter-s, 29 april 2009 11:31 am

500.000 / 1500 / 12 = 27.77 gemiddeld per klant per maand, niet bijzonder veel volgens mij als dat 80% servers zijn...

Bart, 1 mei 2009 11:43 am

Dat verklaard ook het nogal forse aantal voor een provider die ie amper marketing e.d. doet. Het kost dus niks....

Peter, 21 september 2009 5:45 pm

Ik ben zeer tevreden over Amen, heb al jaren een server bij Amen, en deze zijn goed te betalen.

Mijn mening is dat het een goede provider is voor een eerlijke prijs, de service is ook top.

Waarom zou je meer betalen als je zelf de server kan beheren.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.