Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Tweede datacentrum in Alphen aan de Rijn

  • Door
  • Randy ten Have
  • geplaatst op
  • 29 april 2009 08:03 uur

GebouwenOp nog een kilometer afstand van het Grafix datacentrum in Alphen aan de Rijn moet een nieuw datacentrum komen. De bovenste verdieping van de televisietoren moet ingericht worden om data veilig op te slaan. Tenminste, als het aan de plannen van Herman Naarding van het bedrijf Alticom ligt wel.

Er zijn weinig verschillen tussen collocatie van zendapparatuur en colocatie van servers. En om de lege ruimte op te vullen wil Naarding dan ook uitbreiden met haar dienstverlening. In het Algemeen Dagblad laat hij weten “Ik weet zeker dat het hele industrieterrein hieromheen data wil plaatsen”. Of hem bekend is dat een van zijn buren al een datacentrum heeft is niet bekend.

Alticom bezit 24 locaties in Nederland en kan met haar netwerk van masten een landelijke dekking bieden. In combinatie met een eventuele datavloer biedt dit mogelijkheden om een specifieke doelgroep te bedoenen, zoals de opkomende Wimax providers. Alticom is een onderdeel van het Franse TDF, dat de torens van Nozema overgenomen heeft nadat zij deze verplicht moest verkopen na de fusie met KPN.

Robbert, 29 april 2009 10:42 am

Dit is al langer bekend, enkel de prijzen zijn dusdanig hoog dat het nooit een concurrent kan gaan worden van de reguliere datacentra.

Ines, 30 april 2009 5:28 pm

Alticom hanteert marktconforme prijzen, klanten krijgen hiervoor echter echter meer vermogen per rack dan gebruikelijk in de markt. Tevens heeft Alticom een 'groen' datacenter concept met een erg lage PUE waardoor klanten ook nog eens besparen op het energieverbruik.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.