Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

ARIN: Directeur moet tekenen voor IP-adressen

  • Door
  • Veenman
  • geplaatst op
  • 1 mei 2009 08:01 uur

American Registry for Internet Numbers (ARIN)Het zal niet lang meer duren en dan zijn de IPv4-adressen allemaal vergeven. Het Amerikaanse Regional Internet Registry ARIN waarschuwt er voor dat met de huidige uitgifte snelheid alle beschikbare IPv4-adressen binnen twee jaar zullen zijn vergeven. Daarnaast kondigt ARIN aan dat er voor het aanvragen van IPv4-adressen vanaf 18 mei 2009 een zwaardere procedure geldt:

ARIN is taking additional steps to ensure the legitimacy of all IPv4 address space requests. Beginning on or after 18 May 2009, ARIN will require applications for IPv4 address space to include an attestation of accuracy from an organizational officer. This ensures that organizations submitting legitimate requests based on documented need will have ongoing access to IPv4 address space to

the maximum extent possible.

Het komt er op neer dat de directeur van de aanvragende organisatie expliciet aan ARIN moet bevestigen dat de in de aanvraag verstrekte informatie juist is. Het werkt als volgt: ARIN stuurt de aanvraag door naar de directeur van de organisatie. De directeur laat daarna per e-mail weten dat de gegevens in de aanvraag juist zijn. Pas na de bevestiging van de directeur kan de aanvraag door ARIN worden goedgekeurd.

Aan de Europese RIR RIPE heb ik gevraagd of men plannen voor een vergelijkbare procedure heeft. De RIPE NCC woordvoerder kon daar geen uitsluitsel over geven. De reden hiervoor is dat men de procedure nog niet kent (deze is waarschijnlijk net op de ARIN meeting die deze week plaatsvond is vastgesteld). Daarnaast vindt volgende week in Amsterdam de 58ste RIPE meeting plaats. Daar zal de RIPE community het beleid van RIPE bepalen.

Tududud, 1 mei 2009 1:13 pm

Wat een onzin procedure! Er zijn genoeg bedrijven waar de directeur niets met deze aanvragen te maken heeft.

Dit zorgt alleen maar voor extra omslachtigheid en vertraging in aanvragen van IP's voor klanten imo.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.