Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Mijndomein.nl en punt.nl uren plat door storing aan SAN

  • Door
  • Randy ten Have
  • geplaatst op
  • 5 mei 2009 08:03 uur

Mijndomein.nlInternetprovider mijndomein.nl heeft uren plat gelegen door een storing in haar SAN (Storage Attached Network). De eerste storing vond vrijdag plaats. Het zat mijndomein.nl niet mee: maandagavond werd zij wederom door eenzelfde storing getroffen.

De eerste storing duurde van vrijdagmorgen vroeg tot laat in de middag. Gezien het vele aantal klanten van mijndomein.nl en punt.nl (de grootste .nl-registar) en omdat de storing overdag plaatsvond was de impact groot. Maandag om 17:00 werd er gemeld dat de langverwachte technicus, met vervangende storagesystemen, is aangekomen. Kort daarna is alles weer in de lucht. De storing trof ongeveer 1/3 van de domeinen.

Mijndomein heeft externe hulp van storageleverancier Netapp in moeten schakelen. Via updates op een tijdelijke pagina werden mensen op de hoogte gehouden van de status van de storing. Zo viel vrijdag rond het middaguur te lezen:  “Helaas kunnen wij op dit moment nog niet zeggen wanneer een en ander weer gaat werken. De mensen van Netapp zijn in ons datacentrum om hun apparatuur weer aan de gang te krijgen.”

Maandagavond trad eenzelfde storing op zo was te lezen uit een catch-all pagina die alle bezoekers van punt.nl-blogs te zien kregen.

mijndomein_san_storing

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.