Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Einde Tuvalu, einde dotTV?

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 4 mei 2009 08:01 uur

.tv top-leveldomeinGoDaddy raadt het af om .tv-domeinnamen te registreren. .tv is het top-leveldomein van het Polynesische Tuvalu dat uit verschillende kleine eilandjes in de Grote Oceaan bestaat. Sinds 2000 wordt .tv geëxploiteerd door VeriSign. Het negatieve registratie advies van GoDaddy komt voort uit het feit dat het niet lang meer zal duren voor dat de Tuvalu eilandjes worden verzwolgen door de Grote Oceaan. Op het moment dat Tuvalu niet langer bestaat, moet volgens de regels van ICANN het top-leveldomein van Tuvalu worden opgeheven.

Volgens VeriSign zal het .tv top-leveldomein gewoon blijven bestaan, ook al verdwijnt Tuvalu. Het top-leveldomein van de voormalige Sovjet-Unie .su bestaat ook nog steeds. ICANN wil echter ook van de .su top-leveldomein af. Daarnaast bevestigde ICANN in een reactie tegenover Domain Name Wire nog maar eens dat onder de huidige ICANN reglementen het top-leveldomein weldegelijk moet worden opgeheven, wanneer Tuvalu ophoudt te bestaan.

GoDaddy raadt registreren .tv-domeinnamen af

NOVA besteede al eerder aandacht aan de zinkende eilanden. Op een speciale website die toegewijd is aan de problemen is de uitzending te bekijken.

ISPam.nl Job board

harm, 4 mei 2009 8:57 am

dacht je nu echt dat een dergelijk commercieel (!) leuke tld vanwege die regel zou komen te vervallen? Die schrapers bij de ICANN zullen domweg de regels aanpassen of (makkelijker) "[...], behalve in het geval van .tv" toevoegen :)

Peter, 4 mei 2009 11:36 am

Kan toch prima dat 'ie opgeheven wordt en 1 seconde later weer terug online komt als unrestricted 'generic' tld die ICANN toch gaat invoeren. En *oeps* toevallig blijven alle registraties bestaan, kleine bug :P

Danny Mekic', 5 mei 2009 12:16 am

De ICANN zou zich in dit geval op moeten werpen als beschermer van alle domeinnaamhouders. Het zou niet zo moeten zijn dat als een staat - om welke reden dan ook - ophoudt te bestaan, honderdduizenden of zelfs miljoenen mensen hun domeinnaam verliezen. Ik moet 't nog maar zien gebeuren dat .tv daadwerkelijk definitief verdwijnt.

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...