Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

WiFi ISP: WiFi-routers voor 5 euro!

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 26 juni 2006 22:01 uur

Het Spaanse bedrijf FON biedt voor 5 euro WiFi-routers aan, die normaal rond de 60 euro zouden kosten, waarmee je je internet verbinding kan delen via het ‘netwerk’ van het bedrijf. Participanten die een dergelijk modem plaatsen kunnen ook van alle andere WiFi accesspoints en niet participanten betalen 3 euro per dag voor toegang. Daarnaast kunnen participanten geld verdienen met de toegang, waarbij ze een deel van de opbrengsten krijgen van de niet-participanten die betalen.

Een prachtig concept van het bedrijf FON, dat zichzelf overigens niet als ISP ziet, heeft ook tegenstanders, namelijk de ISP’s die niet zo blij zijn met het concept gezien zij de enige zijn die niet verdienen aan het concept. Daar consumenten vaak volgens de algemene voorwaarden van de ISP’s hun internetverbindingen niet met derden mogen delen, zal het mij benieuwen hoe dit zich gaat ontwikkelen. Overigens doet het me een beetje denken aan Prins Bernhard Jr. die een koeriersdienst begon met studenten die met hun OV-kaart gratis konden reizen. Zouden ze zich daardoor hebben laten inspireren?

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.