Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Verhuizing ISPam.nl

 • Door
 • Arnout Veenman
 • geplaatst op
 • 25 juli 2007 21:59 uur

xCAT.nl Publishing LogoZojuist is ISPam.nl naar een nieuw platform verhuisd, vanaf het begin draaide ISPam.nl samen met verschillende andere van mijn websites op een eigen dedicated server bij PCextreme. Om de continuïteit te waarborgen heb ik besloten ISPam.nl op een platform onder te brengen, dat ik niet zelf beheer. Gezien de goede ervaring tot nu toe, heb ik gekozen voor het “premium hosting” product van PCextreme.

Door de verschillen tussen het oude en het nieuwe platform (dedicated server tegenover cluster, PHP 4 tegenover PHP 5, etc) kan het zijn dat er bepaalde dingen niet direct helemaal goed werken. Tijdens het testen heb ik er een aantal dingen uit weten te halen, maar het zou kunnen zijn dat er nog steeds iets niet helemaal werkt. Wie iets dat niet werkt ontdekt, meldt dit aub dan even in de comments of via dit formulier!

Dit artikel wordt geserveerd vanaf het nieuwe platform!

Jan, 25 juli 2007 10:24 pm

Nou ehm , jeuj dan maar?
Tijd voor het echte nieuws!

Thomas Lobker, 25 juli 2007 11:44 pm

PCextreme durft wel hoor, met 99,9% uptime garanderen in het Reasonnet netwerk. Deze uptime werd in juli niet behaald en in de voorgaande maanden maar krap. Verder geen klachten over PCextreme zelf, ze leveren uitstekende diensten.

In ieder geval succes gewenst :)

Jan, 26 juli 2007 12:13 am

Reclame.

Marijn, 26 juli 2007 8:44 am

@ Jan, niet perse reclame. Het is ook nieuws. In onze branche is het juist een teken waar de opinie leiders (zoals ispam en alle andere isp initiatieven) gehost worden. Ik zal het je sterker vertellen; Byte had hem graag gratis gehost!

Martijn Groenleer, 26 juli 2007 9:29 am

De nieuwswaarde zit hem in het deel dat meld dat ispam ergens anders is ondergebracht.
Het maakt voor ons verder niet uit waar dat het draait, als het maar beschikbaar is.

En who cares dat Byte het gratis had willen hosten? Zo zullen er nog een stel zijn. Verder staat er nergens dat hij PC Extreme betaald.

Marijn, 26 juli 2007 9:39 am

Als ik een klant zou zijn, op zoek naar hosting dan vind ik dit soort zaken belangrijk. Waar hosten mensen die er meer verstand van hebben dan ik. Welke fiets koopt de fietsenmaker? Welke shampoo gebruikt de kapper?

Martijn Groenleer, 26 juli 2007 9:54 am

Om eerlijk te zijn, de shampoo die mijn kapper gebruikt is niet goed voor mij. Zij is een vrouw en ik een man.

Ik heb andere eisen dan een andere klant.
Waar host jij je website? Ik doe dat bij mezelf. Ik weet namelijk dat ik goede support lever. Ik ben vrijwel altijd bereikbaar.

Het gene dat Arnout altijd heeft geroepen, het onpartijdig willen zijn, valt nu uit elkaar. Ik waardeer zijn initiatieven.

Hosters zijn de mensen die er meer van weten, waarom denk je dat er veel 'klanten' voor VPS/DDS gaan? Men hoort dat daar het meeste mogelijk mee is. Maar vervolgens weten ze niet hoe ze het moeten beheren.

Je kan niet puur op een post afgaan, maar het levert wel reclame op voor eerdergenoemd bedrijf.

Stijn, 26 juli 2007 10:45 am

Ben eens niet zo jaloers ;)
Het is juist een compliment voor PCX dat Arnout daar nu de hosting geheel onderbrengt; prima toch? Arnout gaat verder met zijn core business en dat is niet het hosten van websites.

Tevens complimenten Arnout, steeds minder spelfouten :p

Nijman, 26 juli 2007 1:25 pm

Als je onpartijdig wil overkomen zul je ofwel zelf voor je hosting moeten betalen of een stille sponsor moeten vinden (omdat ze bijvoorbeeld het initiatief goed vinden). Er is nu niet duidelijk of er betaald wordt of dat het gratis wordt aangeboden. In het laatste geval is de onpartijdigheid ver te zoeken. Je kunt mij niet vertellen dat als er misstanden ontstaan bij PCX er nu niet eerst van alles aan wordt gedaan om die op te lossen terwijl andere partijen meteen met naam en toenaam op deze site worden genoemd.

DLH Douma, 26 juli 2007 2:08 pm

Wat ik me eigenlijk afvraag hoe hij bij cluster komt? Zie nergens op de site van PCX onder premium hosting iets van clustering.

Tevens kan je een dedi zelf ook upgraden naar php5 ;).

Maar goed, Arnout heeft een point, out-sourcing kan nooit kwaad, mits goed overdacht!

Jan, 26 juli 2007 2:52 pm

@Stijn, ga toch weg man

Stijn, 26 juli 2007 3:15 pm

Haha Jan, is er weer een kindje op de teentjes getrapt? ;)

Verdergaand op de reactie van Nijman: PCX geeft er toch geen ruchtbaarheid aan, dat is puur Arnout's keuze omdat hij tevreden is met deze nieuwe hosting oplossing.

Arnout Veenman, 26 juli 2007 3:35 pm

Ik had niet verwacht dat een simpel berichtje over de verhuizing van ISPam.nl deze discussie zou uitlokken! Inhoudelijk lijkt het me niet meer dan normaal, dat ik enige uitleg geef wat de verhuizing precies inhoudt. Juist omdat ISPam.nl sterk hosting geörienteerd is. Het valt me dan ook vies tegen hoe bepaalde personen hierop reageren!

Maikel Gommans, 26 juli 2007 5:43 pm

@ Nijman
[quote]Je kunt mij niet vertellen dat als er misstanden ontstaan bij PCX er nu niet eerst van alles aan wordt gedaan om die op te lossen terwijl andere partijen meteen met naam en toenaam op deze site worden genoemd.[/quote]

Zoveel artikelen over conflicten met bedrijven heb ik anders nog niet gezien op ispam.nl? E-dentify is een van de weinigen die hier de grond in geboord worden. En die verdienen het ook echt.

Jan, 26 juli 2007 6:10 pm

@ Stijn , ik ben 35, misschien bij jij het kindje aangezien jij bij PCX zit, en dat nou echt een kindertoko is.
Ga maar lekker weer hosten bij je vriendjes broekie!

B. Zandbergen, 26 juli 2007 6:26 pm

@ Jan,
Dit is niet de plek om je frustraties op een zeer kinderlijke wijze te uiten. Leeftijd heeft vaak bar weinig te maken met kinderlijk gedrag en jij bent daar het bewijs van.

Stijn, 26 juli 2007 6:33 pm

Jan, ik heb zowel zakelijk als privee niets met PCX te maken :)

Geniaal Arnout, ispam trekt nu ook al kids aan :P

DLH Douma, 26 juli 2007 6:38 pm

Ik snap niet dat het verhuizen van ispam frustaties opwekt? Het is toch Arnouts keuze wat en waar hij de site onderbrengt.

Tevens zei ie al dat hij eerst op een eigen dedi bak zat, en die zal vast ook wel ergens ondergebracht zijn, misschien zat die al als colocatie bij PCX ;).

B. Zandbergen, 26 juli 2007 7:43 pm

@ DHL Douma: De dedi stond inderdaad ook bij PCX.

"vanaf het begin draaide ISPam.nl samen met verschillende andere van mijn websites op een eigen dedicated server bij PCextreme."

Arnout Veenman, 26 juli 2007 8:50 pm

Zo is het genoeg geweest! Ik heb (helaas) voor het eerst reacties moeten verwijderen, die beneden elk niveau waren. Hopelijk is dat (voorlopig) ook de laatste keer! Jullie zeggen zo volwassen te zijn, graag je daar dan ook naar!

En nu weer ontopic!

Jan, 26 juli 2007 10:24 pm

Vooruit, ik bied mijn verontschuldigen aan, aan dhr B. Zandbergen en dhr Stijn :)
Laten we maar stellen dat het grapje een beetje uit de hand gelopen is.

Groeten aan mijn zusje Miep!

Ivo, 27 juli 2007 5:08 pm

@pcextreme: Ik zou even de tekst over premium hosting door de spellingscheck halen.

Alrik, 28 juli 2007 2:44 am

Wat een ophef over een verhuizing ... :s

Ontopic:
Arnout, slaap lekker! ;) ( je weet wat ik bedoel)
Wanneer is/gaat de rest over?
Hier lijkt alles netjes te werken iig.

anoniem lafbekje, 28 juli 2007 5:46 pm

Werkelijk Arnout, wat is dit weer.. premium hosting bij PCX....

Je moet mij ook eens die crack sturen die je snuift.. wellicht dat ik dan ook bij PCX bestel ;)

tdw, 28 juli 2007 8:10 pm

Idd, je zal maar schrikken van de uptime. Dan heb je die crack zeker nodig ja.

DLH Douma, 28 juli 2007 10:16 pm

Wat is er nou eigenlijk zo slecht aan PCX? Hoor geen positieve dingen!

Maikel Gommans, 28 juli 2007 11:08 pm

@ DLH Douma

Er is niet zo heel veel mis met PCX. Ze zijn door de snelle groei er alleen niet beter op geworden (procedures die er niet doorzichtiger op zijn geworden, soms beetje van kastje naar de muur gestuurd worden) en er zijn problemen geweest met server migraties.
Tegenwoordig loopt het allemaal wel weer redelijk. Uptimes van reseller-platform en de meeste shared-platformen zijn goed. En tjah sommige mensen zoals hierboven is gebleken kunnen niet zo goed hun mening op een normale manier beargumenteren. Dan mag ik 15 zijn, maar als ik naar een paar posts hier boven kijk doe ik het toch niet slecht kwa gedrag, al zeg ik het zelf.

Marcel, 29 juli 2007 11:38 am

Als ik zo de reacties lees denk ik dat de meeste jaloers zijn omdat ISPGIDS bij PCX wordt gehost en niet bij hun eigen bedrijf(je).

Wat een gezeur, niks mis met PCX.
Kunnen de meeste nog een voorbeeld aan nemen.

Jan, 29 juli 2007 7:35 pm

@Marcel ;
> Wat een gezeur, niks mis met PCX.
> Kunnen de meeste nog een voorbeeld aan nemen.

Liever niet, kijk maar even op webhosters ;)
Massa's negatieve reacties.

anoniem lafbekje, 29 juli 2007 8:11 pm

@Marcel

Een voorbeeld nemen aan PCX? Clusters met A-Merk hardware die alsnog downtime hebben? Logfiles van klanten die een tijdje terug openlijk op straat lagen?

Veel providers maken fouten. Ook de 'grote' bedrijven maar bepaalde providers die doen alsof ze enorm zijn en professioneel terwijl er hier en daar nog veel lekt en de groei ongecontroleerd is.

JM, 31 juli 2007 10:49 am

PCX loopt (technisch) toch nog steeds vooruit op veel (budget) hosters omdat zij een cluster hebben en veel andere hosters hebben dit niet.


Geen enkele grote NL hoster draait klanten op losse servers (zover ik weet) en dat heeft hele goede redenen (redundancy, schaalbaarheid, betrouwbaarheid).


Dit is een van de grote verschillen tussen startende hosters/ kleine hosters en grotere webhosting providers.


Jan, 31 juli 2007 10:20 pm

Die JM, kunt altijd lachen met die kwast

 • Pingback: 10 populairste artikelen van juli 2007 · ISPam.nl

 • DLH Douma, 2 augustus 2007 3:27 pm

  LOL, wat een ophef over een simpele verhuizing :D

  tdw, 3 augustus 2007 4:35 pm

  [quote]Een voorbeeld nemen aan PCX? Clusters met A-Merk hardware die alsnog downtime hebben? Logfiles van klanten die een tijdje terug openlijk op straat lagen?

  Veel providers maken fouten. Ook de ‘grote’ bedrijven maar bepaalde providers die doen alsof ze enorm zijn en professioneel terwijl er hier en daar nog veel lekt en de groei ongecontroleerd is.[/quote]

  Uh, meestal als mensen dat posten zijn ze boos. Als mensen tevreden zijn, willen ze er het omkijken niet naar hebben, en zijn ze te lui om een bericht te schrijven.

 • Pingback: xCAT.nl Publishing Weblog » Wordpress upgraden op de vroege morgen

 • Pingback: xCAT.nl Publishing Weblog » Verhuizing weblog.xcat.nl

 • Pingback: 1.000ste ISPam.nl artikel · ISPam.nl

 • Laatste reacties

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.