Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

SIDN Relatiedag – 18 juni 2009

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 13 mei 2009 08:05 uur

SIDNSIDN organiseert op donderdag 18 juni 2009 voor de vijfde keer een relatiedag. Deze keer vindt deze plaats in de Amsterdam ArenA. In de ochtend de keuze uit twee keer twee parallel sessies. De keuze bestaat uit een workshop over IPv6 van Sander Steffann van Max.nl en RIPE of Maarten Simon, general council van SIDN over de wijze waarop SIDN bestuurd wordt. Hierbij zullen ook enkele leden van de Raad van Toezicht van SIDN aanwezig zijn. Daarna is er de keuze uit een sessie over Notice-and-Take-Down door Arnoud Engelfriet van ICTRecht of een sessie over Domeinnaamgerelateerde diensten van Michiel Leenaars van ISOC.

Joost Linnemann, managing partner van Kennedy Van der Laan zal na de lunch een workshop verzorgen over de effecten van het ‘wetsvoorstel verbod op stilzwijgend verlengen abonnementen’ op hosters en registrars. Daarna vertelt Bert Hubert, grondlegger PowerDNS over de reële bedreigingen voor DNS-servers en hoe die op te lossen over te voorkomen zijn. Als laatste is er een sessie over de ontwikkelingen rondom het .nl-domein. Daarbij zal het gaan over de ontwikkeling van DRS-EPP en de toekomst van de Raad van Deelnemers.

SIDN besteed bij de komende relatiedag meer aandacht dan ooit aan corporate governance. SIDN woordvoerster Lycke Hoogeveen liet aan ISPam.nl weten nog niet precies te weten over er een open discussie of debat mogelijk is bij de sessies waarbij de Raad van Toezicht en de Raad van Deelnemers aan bod komen. De komende tijd zal men dat bij SIDN verder gaan invullen. Hoogeveen benadrukte nog maar weer eens dat het aan de registrars zelf is om het initiatief te nemen om iets te doen met de Raad van Deelnemers. SIDN wil daarom voornamelijk kijken hoe zij daar bij een faciliterende rol kan spelen.

Marco, 13 mei 2009 12:44 pm

Bert Hubert is ook co-auteur van RFC5452.

Peter van Dijk, 11 juni 2009 4:10 pm

SIDN is een deel, mogelijk een groot deel, van de aanmeldingen voor de relatiedag kwijtgeraakt, en kan zelf ook niet zien voor welke deelnemers dat is gebeurd. Wie vandaag (11 juni) geen 2e bevestiging heeft ontvangen is -niet- geregistreerd!

Arnout Veenman, 11 juni 2009 5:01 pm

@Peter van Dijk, [s]ik heb zojuist SIDN gebeld, maar die stellen dat alle aanmeldingen gewoon netjes staan geregistreerd en dat er dus geen aanmeldingen zijn kwijtgeraakt.[/s] SIDN legde zojuist in een nadere reactie uit dat er bij meerdere aanmeldingen vanuit één organisatie er initiatialen aan het deelnemernummer dienen te worden toegevoegd in het aanmeldformulier, omdat anders een eerdere aanmelding onder het zelfde deelnemernummer wordt overschreven.

Peter van Dijk, 12 juni 2009 12:20 pm

Dat klopt, maar daarbij vermelden ze dan niet dat
(a) die waarschuwing niet echt opvalt
(b) die waarschuwing er (volgens mij) initieel niet stond
(c) het overschrijven van aanmeldingen in stilte gebeurt zonder foutmelding

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.