Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Frans parlement keurt afsluiten filesharers goed

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 13 mei 2009 08:01 uur

EmuleFranse filesharers kunnen binnenkort worden afgesloten, wanneer ze niet stoppen met filesharen na twee waarschuwingen. Het Franse parlement heeft wetgeving die dit mogelijk maakt gisteren met 296 stemmen voor en 233 tegen aangenomen. Internetters kunnen maximaal één jaar worden afgesloten en gedurende hun afsluiting moeten de abonnementskosten van de ISP’s wel gewoon worden betaald.

Helaas houdt het niet niet op, de controversiële Création et Internet-wetgeving gaat nog veel verder. De wet maakt het mogelijk om “elke maatregel” te nemen om auteursrechten inbreuk te stoppen. Zo is het volgens TorrentFreak mogelijk om (buitenlandse) websites te blokkeren zonder hard bewijs voor auteursrechten inbreuk via de website. The Pirate Bay zal waarschijnlijk de eerste website in Frankrijk worden die als gevolg van de nieuwe wet moet worden geblokkeerd.

Het wordt nog intressant om te zien hoe de wet zich verhoudt tot het feit dat het Europees Parlement recent voor de vijfde keer nee gezegd tegen het afsluiten van filesharers. De Franse wetgeving zou daarom in strijd kunnen zijn met Europese wet- en regelgeving. Op die manier is het mogelijk dat de Fransen zich voor het Europees Hof van Justitie mogen verantwoorden.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.