Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Datacenters maken zich ernstige zorgen over overheidsregulering

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 19 mei 2009 08:05 uur

GebouwenBijna 70% van de Europese datacenter professionals maakt zich ernstige zorgen over de impact van “groene” overheidsregulering van datacenters. Dit blijkt uit een onderzoek van Digital Reality Trust onder IT-managers van Europese bedrijven. Het onderzoek toont duidelijk aan dat er grote zorgen zijn over hoe datacenter operators kunnen voldoen aan nieuwe wetgeving zoals de Carbon Reducation Commitment in het Verenigd Koninkrijk. Wel stelt 60% van de datacenter operators een groene strategie hebben en ruim de helft stelt dat de definitie van het groene datacenter voldoende duidelijk is.

Energie efficientie wordt als het belangrijkste criterium gezien voor het groene datacenter. Ook het gebruik van gerecyclede materialen en CO2-uitstoot worden bijna net zo belangrijk gevonden. Verder worden ook gerichte koeling, efficiente UPS-systemen en het individueel meten van het stroomverbruik van apparatuur als groene factoren genoemd. De belangrijkste reden voor een groene strategie is kostenbesparing. Andere genoemde redenen zijn klimaat verandering, bedrijfsreputatie, compliance en het up-to-date houden van het datacenter.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.