Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

10 Jaar Combell: Van slaapkamer naar eigen datacentrum

  • Door
  • Randy ten Have
  • geplaatst op
  • 19 mei 2009 08:03 uur

combell-logoDe Belgische hostingprovider Combell bestaat 10 jaar. Begonnen vanuit de slaapkamer telt het bedrijf inmiddels meer dan 40 medewerkers, diverse kantoren en is het bezig een eigen datacentrum te bouwen. Combell is het grootste onafhankelijke hostingbedrijf in België.

Combell viert dit onder andere met een nieuwe website, waarbij opvalt dat de partner- en resellerdiensten uitgebreid zijn. Inmiddels zijn dit er meer dan 880. Qua nieuwe diensten vallen vooral ons vernieuwde dedicated server aanbod met unieke Service Level Agreement (SLA) op. Ook heeft Combell internationale plannen. “Reeds heel wat jaren rekenen wij tot onze trouwe klanten heel wat Nederlanders. Daarom willen we vanaf dit jaar de Nederlandse markt actiever gaan bespelen. We merken dat onze service een grote aantrekkingskracht heeft. Vandaar onze keuze om gerichte acties in Nederland te ondernemen en een lokale vestiging op te zetten” zegt Tom De Bast, Business Development Manager tegenover cmscenter.

Daarnaast is Combell ook bezig met de realisatie van een eigen datacentrum in Gent, zoals het bedrijf in november 2007 al aankondigde. Combell is 10 jaar terug begonnen vanuit de slaapkamer toen oprichter en CEO Jonas Dhaenens begon “Toen ik voor mijn ouders op zoek ging naar een domeinnaam en de bijhorende ruimte stelde ik vast dat het aantal aanbieders in België zeer beperkt was” zegt Jonas Dhaenens, CEO en oprichter van Combell. “Een nieuw bedrijf was geboren. Vrij snel nam ik de eerste werknemer in dienst en op dit moment zijn er dat al meer dan 40”.

Sebastiaan, 19 mei 2009 10:56 am

Nieuwe website ziet er mooi uit!
Alleen de HTML zelf had iets netter gemogen, ja ik ben een zeikerd ;)

"Qua nieuwe diensten vallen vooral ons vernieuwde dedicated server aanbod met unieke Service Level Agreement (SLA) op."
Ik mis hier iets, dit geeft mij de indruk dat de auteur zelf bij Combell werkt. Volgens mij ben je de aanhalingstekens vergeten Randy :)

Memnon, 19 mei 2009 11:14 am

Erg aardige club. Gefeliciteerd guys!

Peter, 19 mei 2009 11:25 am

Da's toch niet internationaal? Iedereen weet dat België stiekem een provincie van Nederland is :P
Anyway, gefeliciteerd Combell :)

Erik, 19 mei 2009 4:08 pm

Eigen datacenter ? Verder dan plannen staan ze na 2 jaar nog niet. Ze moeten eens leren van minder dingen te roepen en hypes achterna lopen. Deze club moet wat meer gaan realiseren voor hun klanten. De support is ook niet meer wat het geweest is en de laatste maanden zijn er een aantal zaken grondig fout gelopen.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.