Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

DDoS aanval legt internet in Chinese provincies lam

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 22 mei 2009 08:05 uur

Een DDoS-aanval op de DNS-servers van één Chinese hoster zorgde er voor dat het internet in verschillende Chinese provincies dinsdagavond vrijwel lam werd gelegd.

De DDoS-aanval richtte zich op de DNS-servers van DNSPod.  Op de DNS-servers van DNSPod draait ook de domeinnaam van de in China razend populaire video-applicatie Baofeng. Door dat de video-applicatie de nameservers van de achterliggende website niet konden bereiken, kregen de DNS-servers van Chinese internetproviders veel meer DNS-queries te verwerken dan normaal. Met tot gevolg dat ook deze overbelast raakten. Hierdoor konden tussen dinsdag 21:00 uur en woensdag 1:00 uur internetters in de Chinese provicies Shanxi, Guangxi, Zhejiang, Jiangsu en Hebei vrijwel niet internetten.

Het Chinese Ministerie voor Industrie en IT heeft in een reactie op dit incident een bijeenkomst belegd met de National Computer Network Emergency Response Technical Team of the Coordination Center of China, China Academy of Telecommunication Research, China Telecom en Baofeng, waarin het ministerie duidelijk zal maken dat de betrokkenen hun DNS-servers beter moeten beveiligen en dit soort incidenten in de toekomst moeten worden voorkomen. Ook wordt de persoon wiens schuld het is dat dit incident plaats kon vinden vervolgd.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.