Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

SIDN infrastructuur uren plat door storing BIT datacentrum

  • Door
  • Randy ten Have
  • geplaatst op
  • 25 mei 2009 08:03 uur

SIDNDe SIDN infrastructuur is vrijdag een groot deel van de dag niet bereikbaar geweest door een storing in het BIT datacentrum. Getroffen diensten waren onder andere nieuwe registraties, wijzigingen en de whois.

De storing begon rond 11.25 uur toen de koeling in het BIT-2 datacentrum in Ede uitviel.  Omdat het opstarten niet lukte is contact gezocht met de leverancier en zijn extra ventilatoren geplaatst om de warme lucht af te voeren. Rond 12.43 uur lukte het de engineers van BIT de koeling weer in te schakelen en begon de temperatuur te dalen.

Door deze storing is het registratiesysteem van de SIDN uitgeschakeld. Woordvoerster Lycke Hoogeveen liet tegenover ISPam.nl weten dat deze storing enorm zuur voor SIDN is. Vooral omdat over twee weken de laatste werkzaamheden aan het domeinregistratiesysteem wordt verricht dat het mogelijk maakt om zonder donwtime over te schakelen op de andere productie locatie. Ook wees Hoogeveen er ook op dat ook deze storing veroorzaakt is door een storing bij BIT. De retorische vraag is of SIDN deelnemers daar iets mee te maken hebben?

Ondanks dat volgens berichtgeving van BIT de temperatuur in de datavloer om 14:00 uur weer op een normaal niveau terecht was gekomen, duurde het tot 17.15 uur tot het domeinregistratiesysteem van SIDN weer in de lucht was. Door al het onderhoud en de storingen heeft het DRS van SIDN tot nu toe in 2009 een uptime van ongeveer 98,5%.

Casper, 25 mei 2009 8:25 am

Er zijn tot op heden bij BIT volgens mij drie of vier storingen geweest waarbij de airco's uitvielen. Dit keer door de airco's zelf, maar de vorige keren door brandmeldingen. In alle gevallen hadden wij er met 50 servers in BIT-2 geen last van, maar bij de SIDN viel alle keren het hele DRS systeem om. Ik vraag me dan ook af wat voor een servers ze bij de SIDN gebruiken, die er niet tegen kan als de temperatuur een paar graden stijgt.

Dennis Wijnberg (Oxilion), 25 mei 2009 11:02 am

Onvoorstelbaar hoe een bedrijf groot kan zijn in verschrikkelijke excuses en wanprestaties. Iedereen in deze markt spreekt er schande van hoe SIDN omgaat met storingen en nog meer over hoe men omgaat met haar deelnemers (want als klant word je niet behandeld).

Het wordt echt eens tijd dat iemand eens goed de bezem erdoor haalt.

Jeroen, 25 mei 2009 6:41 pm

Is deze uptime gemeten aan de hand van beschikbaarheid van drs.jeweetwel.nl of aan de hand van de werking van het systeem achter diezelfde url?

Richard, 25 mei 2009 6:59 pm

Ondanks de storing een compliment voor Bit hoe er gecommuniceerd is naar hun klanten en vooral het rapport welke na de storing is opgesteld. Mooi om de concurrent, of "aardiger" verwoord concullega te volgen hoe zij omgaan met zulke situaties.

Zie het rapport op http://www.bit.nl/home/nieuws/?id=1243259595.

Zou SIDN een voorbeeld aan kunnen nemen!

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.