Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Introweb eerste met IPv6-Only ADSL

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 25 juni 2009 08:05 uur

IntrowebVoor het symbolische bedrag van (IPv)6 euro per maand kunnen bedrijven een 8Mbps ADSL-verbinding bij Introweb afnemen. Dat is een koopje, maar de internetverbinding ondersteunt dan ook alleen IPv6 en geen IPv4. Introweb is daarmee de eerste ISP in Nederland en wellicht ook wereldwijd die een IPv6-only internetverbinding aanbiedt.

Het aanbod is een pilot waar maximaal 100 klanten aan deel kunnen nemen. In principe is de pilot enkel bedoeld voor bedrijven, aldus Introweb marketing manager Pieter de Haer tegenover ISPam.nl. Omdat het abonnement onder de kostprijs wordt aangeboden, wordt het na één jaar automatisch stopgezet of kan worden omgezet in een gewoon abonnement.

Introweb heeft er bewust voor gekozen om IPv6 over een aparte en niet over bestaande ADSL-verbindingen aan te bieden. Het voordeel van een aparte ADSL-verbinding is dat er niet geëxperimenteerd hoeft te worden met de operationele internetverbinding van de klant. Indien er geen linesharing of tweede telefoonlijn beschikbaar is bij de klant, dan kan deze voor 40 euro eenmalig en 7,90 euro per maand een extra telefoonlijn laten aanleggen. Ook kunnen klanten die nog niet beschikken over een IPv6 Ready ADSL-modem voor 125 euro een refurbished Cisco 836 (ISDN) of 837 (PTSN) router bij Introweb aanschaffen.

Met de pilot wil Introweb klanten ervaring laten op doen met IPv6. Daarnaast wil het bedrijf zelf ook verder ervaring op doen met IPv6. Het netwerk is al langer IPv6 Enabled evenals de eigen website. Introweb denkt door de ervaring die wordt opgedaan met de pilot absoluut een voorsprong op de concurrentie te hebben die nog geen ervaring met IPv6 hebben opgedaan.

De Haer heeft nog geen idee of er veel aanmeldingen komen voor de pilot. De pilot is op het moment van schrijven net gelanceerd en het is dus nog afwachten op de eerste aanmelding. Meer informatie over de pilot staat hier en aanmelden kan via dit formulier (pdf).

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.